Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4736 ZATIM CO NOVINKY VÁM LŽOU JA PŘINÁŠIM FAKTA

2015-10-19 14:25

Ozbrojené síly USA nemají dostatečné zásoby zařízení, aby mohly včas dodávat vojenskou techniku do Evropy, prohlásil velitel armády USA v Evropě, generálporučík Ben Hodges.

Jak informuje list New York Times, pociťuje na sobě v současné době Pentagon následky všestranného omezování rozpočtu. Dát dohromady vojska a shromáždit zařízení nezbytné pro misi v Evropě se může stát problémem, soudí Hodges. Početní stav vojenského kontingentu Spojených států na evropském kontinentě se od roku 2012 snížil o 35%, americké ozbrojené síly omezily počet automobilů, zbraní a pomocné techniky, nebo je přesunuly na jiné základny.

Více: USA TERORIS NEMA DOST DODAVEK DO EVROPY

Velitel pozemních vojsk USA v Evropě, generál Ben Hodges sdělil, že NATO respektuje dohodu s Ruskem o zákazu budování základen u jeho hranic – mluvil o tom v interview pro Defense News.

 „Aliance respektuje Základní listinu mezi Ruskem a NATO, ve které se říká, že žádné vojenské základny se nebudou budovat v zemích bývalé Varšavské smlouvy. Není to smlouva, ale byla to dohoda. Proto si myslím, aby se zachovala jednota Aliance, většina zemí nebude podporovat rozmísťování základen NATO blíže k hranicím Ruska", prohlásil Hodges.

Více: USA A NATO MAJ ZKAZ KE HRANICIM RUSIA

 

Bitevníky ruské letecké skupiny zlikvidovaly během čtyřiadvaceti hodin v Sýrii téměř padesát objektů teroristické infrastruktury Islámského státu, včetně velkého cvičného táboru teroristů, prohlásil v pondělí oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov.

 Konašenkov rovněž oznámil, že se z letecké základny Hmeimim uskutečnilo 33 bojových letů.

„Dva ruské bitevníky Su-25 zasadily v okolí obce Duwayr al —Akrad v provincii Lázikija dva za sebou následující údery, během nichž shodily trhavé letecké pumy na velký cvičný tábor bojovníků ISIL (původní název IS), který objevily ruské výzvědné prostředky", řekl Konašenkov.

Více: RUSIA UTOKY NA ISIS V SYRII+VIDEA