Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4781 Jak se dělá manipulace

2015-10-20 08:54

19.10. se sešla v Drážďanech demonstrace proti migraci pořádaná hnutím PEGIDA a antidemonstrace pro migraci.

Online reportáž i dnešní zprávy v Dresdner Morning na mopo24.de popsala antidemonstranty jako levicové radikály a chuligány, kteří ještě před demonstrací napadli železnou tyčí a těžce zranili 1 demonstranta, rozbili a zapálili několik aut, napadli policii, házeli zápalné lahve na demonstranty, po skončení demonstrace zabarikádovali pomocí plotu demonstrantům odchod z náměstí.

K počtům uváděným studentskou (antidemonstrantskou) komisí Durchgezähl: před osmou hodinou večerní byl stanoven počet demonstrantů na 15 až 20 tisíc, počet antidemonstrantů na 10 tisíc, "možná až 13 tisíc". Předák demonstrace přitom odhadl počet demonstrantů na 39 tisíc. Kolem desáté hodiny již počet antidemonstrantů (měřený ve stejnou dobu!) záhadně vzrostl na jistých 14 tisíc, demonstranti se záhadně scvrkli na 15, maximálně 19 tisíc. Přes noc záhadné množení versus scvrkávání pokračovalo - podle idnes je stav tento:

článek Pegida používá hesla NSDAP a živí xenofobii, soudí němečtí politici, idnes 20. října 2015  7:34

          V Drážďanech v pondělí večer demonstrovalo asi 20 000 stoupenců Pegidy a podobný počet odpůrců hnutí.

Babišovskému plátku lze snad prominout neznalost kupeckých počtů, se kterou tvrdí, že 10 tisíc je podobný počet jako 39 tisíc, i když Babiš sám počítat umí velmi dobře - aspoň pokud jde o dotace pro Agrofert, ale těžká podujatost se u počtů nezastavila. O projevech řečníků demonstrace se z článku dozvíme jen to, co si o tom myslí promigrantský vicekancléř Gabriel - potrefená husa vždycky nejvíc kvičí:

„Její představitelé dokonce zpochybňují základy demokracie, když označují naši zemi za ‚demokracii starých stran‘, parlament za ‚žvanírnu vlastizrádců‘ a média za ‚lživý tisk‘,“ uvedl Gabriel.

Kdeže by média mohla být lživým tiskem - k médiím přece patří i lživá televize, nejen tisk. A že by zde již desítky let vládly stále tytéž staré strany, které si jen před volbami přehodí kabát a nabídnou koblížek, potažmo gulášek či oranžovou růži? Kdeže! To by německá ani česká žvanírna vlastizrádců nikdy nepřipustila - vždyť demokratická svoboda projevu je přece zpochybněním základů demokracie. 

Aby se čtenář utvrdil ve špatnosti do mrtě zkažených xenofobů, nácků a jiných srocujících se protisocialistických živlů - pardon, to se říkalo před 25 lety, teď jsou to srocující se protidemokratické rasistické živly, tak druhou polovinu článku tvoří dojemná reportáž o planoucích ubytovnách válečných uprchlíků. Zejména pak dělnické ubytovny Bulharů a Poláků. Příčiny sice nejsou jasné, ale určitě za to může srocující se hnědý teror nacistické Pegidy. Třešničkou na manipulátorském dortu o včerejší demonstraci je dojemné video o tom, jak před dvěma týdny V Durynsku uhořel uprchlík z Eritreje (6. října 2015).

Článek na téma pondělní demonstrace Vlasteneckého hnutí proti imigraci - PEGIDA pak vhodně uzavírá diskuze přetažená od článku právě o požáru této ubytovny. K vlastnímu článku pro jistotu diskuze neexistuje. Stejně by ji musel cenzor brzy zarazit kvůli záplavě xenofobně rasisticko fašisticko protilidských příspěvků podporovatelů hnědého teroru.

Pravdu děla PEGIDA, pokud označila média za lživý tisk. idnes je toho názornou ukázkou.