Petice Evropskému parlamentu za navrácení českých dětí do ČR


Nepřihlášený uživatel

/ #41 Absurdita norského humanismu: Breivik versus Michaláková

2015-10-26 12:59

 Podle českého europoslance Tomáše Zdechovského je Norsko známé svým „humanismem“, který má však podle něj mnoho podob. Právě ně dvě poukazuje na příkladu života masového vraha Anderse Breivika a matky Evy Michalákovej, jejíž norská sociální služba Barnevernet odebrala dva syny. Anders Breivik zavražil celkem 77 lidí. „Jinde by za takový čin dostal trest smrti či minimálně doživotní trest v přísně střežené věznici bez možnosti propuštění. Norsko ale chce dát najevo, jak mu záleží na tom, aby se i s tím nejstrašnějším Hrdlořezy zda psychopatem zacházelo pokud možno co nejhumánnější, „píše na svém blogu Zdechovský, informuje slovenský zpravodajský server HlavnéSprávy.sk.

Rodina je s Breivikem podle medializovaných informací v písemném i osobním kontaktu a neplatí pro ni žádné větší omezení. Během setkání mohou mluvit rodným jazykem, tedy norsky. Podle Zdechovský jeho vězeňská cela připomíná lepší penzion, kde má přístup k počítači, televizí, posilovně a na oběd si může vybrat několik chodů. I přesto si Breivik stěžuje a hodlá žalovat Norsko, že je ve vězení mučen.

Na druhé straně je Eva Michaláková, jejíž norská sociálka odebrala dva syny Davida a Denisa. Policie začala vyšetřovat ženu a jejího bývalého manžela na základě podezření ze sexuálního zneužívání. Vyšetřování podezření nepotvrdilo, přesto byly děti matce odebrány.

Michaláková „nepředstavuje žádné nebezpečí ani pro své okolí, ani pro děti. Svědčí o tom i skutečnost, že pracuje s dětmi v mateřské škole … Pokud mě předpoklady k tomu, aby pracovala s cizími dětmi, dokáže se zcela jistě postarat i o své vlastní. Navzdory tomu všemu mohla Eva Michaláková vidět své děti jen dvakrát ročně dvě hodiny. Aktuálně u ní Barnevernet přitvrdil, když jí dobu snížil ze dvou hodin pro každého z obou dětí na patnáct minut na to, aby viděla oba syny,“ píše Zdechovský.

Takže podle europoslance masový vrah může pravidelně setkávat se svou rodinou a komunikovat s mini v norském jazyce. Jejich setkání se odehrávají bez větších překážek či omezení. „Na druhé straně byly nevinné matce odebrány děti a nyní je může vidět pouze dvakrát ročně na 15 minut, a to ještě za velmi přísného dohledu norské sociálky. Matka nesmí se svými syny mluvit česky ani jejich obejmout,“ vysvětluje europoslanec.