Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #5900

2015-11-21 18:27

Ukrajinský prezident Petro Porošenko prohlásil, že podepsal balík zákonů nezbytných pro zavedení bezvízového režimu s EU.

Očekává se, že Evropská komise předloží 15. prosince referát o plnění Kyjevem programu liberalizace vízového režimu s EU. Pro zavedení bezvízového režimu s EU musela Nejvyšší rada schválit řadu návrhů zákonů, všechny zákony ale nebyly přijaty, část z nich byla opravena, a teď je nutná expertiza Evropské komise.

Více: VRAH VLASTI POROŠENKO A EU

Každá globální válka začíná jiskrou, napsal americký časopis National Interest. Uvedl seznam pěti potenciálních míst „vznícení, na které má být upozorněn svět.

 Prvním je podle časopisu syrský konflikt. Šíření Islámského státu (IS) vzbuzuje znepokojení většiny předních světových mocností včetně Francie, Ruska a USA. Ale dokonce po vzniku koalice sdružující tyto státy mohou mezi spojenci vzniknout třenice kvůli různým názorům na budoucnost Sýrie. A aktivní bojové akce mezi vnějšími sílami v Sýrii hrozí přilákat Turecko, Írán a Saúdskou Arábii a také rozšířit se na další části zeměkoule.
 
Ještě jedním takovým ohniskem jsou rozpory mezi Indií a Pákistánem: nehledě na to, že existují mnoho let, mohou se kdykoli vyhrotit. Podniknou-li radikální skupiny placené Pákistánem něco jako teroristické útoky v Bombaji, může Indii dojít trpělivost. A utrpí-li Pákistán vážnou porážku, může se mu nasazení taktických jaderných zbraní zdát jediným východiskem. Dál se do konfliktu mohou zapojit USA, jež se v poslední době stále víc sbližují s Indií, a také Čína, rozhodne-li, že se má zastat Pákistánu.

Více: Každá globální válka začíná jiskrou, napsal americký časopis National Interest. Uvedl seznam pěti potenciálních míst „vznícení, na které má být upozorněn svět.