PETICE za záchranu hájenky "U DVOU ŠRAŇKŮ" v Hradci Králové

Ludvík Staněk

/ #49 Re: VYJÁDŘENÍ ARCHITEKTŮ - PROJEKTANTŮ STAVBY

2016-01-13 21:37

#45: ŽÁROVKA ARCHITEKTI - VYJÁDŘENÍ ARCHITEKTŮ - PROJEKTANTŮ STAVBY 

 Vaše vyjádření se pěkně čte a nikdo vám nemůže zazlívat, že jste plnili zadání objednatele.

To, co nás nejvíce štve, je umístění stavby na nevhodném místě spolu s přístupem objednatele a schvalovacích orgánů ke stávající stavbě a osobě hajného.

Nikdo nemá nic proti ekologické výchově ale ať je objekt umístěn na vhodnější místo - třeba tam, kde je již léta plánován územním plánem, t.j. na lokalitě Plachta. Jedno místo bylo navrhováno v budově současného cvičiště pro policejní psy a druhé místo je dosud rezervováno v lokalitě přírodní památky Plachta 3. Umístění mělo být variantně posouzeno a měly by se vzít též v úvahu zanedbané městské objekty bez využití. Dále měla být transparentně vysoutěžena podoba centra a zajímalo by mě, jakým způsobem rada města přidělila zakázku přímo arch. Zadrobílkovi - bez soutěže? - s udělenou vyjímkou ze směrnice o veřejných zakázkách ?

Postup příslušných orgánů vyvolává spoustu otázek a já doufám, že díky iniciativě lidí, které toto všechno štve, bude stávající hájenka ponechána včetně hajného v klidu a výukové centrum se postaví někde jinde, na příhodnějším místě.