Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #6886

2016-01-19 09:45

Co se děje, když premiér země používá freemail u veřejného poskytovatele? Vektory útoku z pohledu plausability provedení a možnosti jeho opakování. Je iluze silného hesla jen „placebo efekt“? Jsou White Media jenom whistleblowery?

Náš šéfredaktor se v pátek na Svobodném rádiu rozpovídal na téma uniklých emailů premiéra ČR Bohuslava Sobotky a zmínil se i o našem soukromém rozhovoru, který jsme na toto téma vedli. Protože do redakce přišlo několik dotazů na toto téma, připravil jsem malý článek, který by měl (snad) některým odpovědným politikům otevřít oči. Nedělám si iluze, že by se něco plošně změnilo ve zvyku českých politických elit používat emailové služby Seznamu nebo Gmailu, ale minimálně zodpovědní bezpečnostní „poradci“ by měli zajistit, aby k tomuto již nikdy nedošlo.

Hackeři z White Media právě dnes uveřejnili další (už celkem čtvrtou) várku emailů a na mainstreamu se můžeme o nich dočíst jako o „extrémistech“, třeba zde. Nevím, co je tím myšleno, když se o někom říká, že je extrémista (znamená to, že to je každý, kdo nejde tzv. s hlavním proudem?), ale pokud je tím myšleno extrémní chování, které někoho ohrožuje, potom takovým extrémistou je právě Bohuslav Sobotka a všichni jeho poradci, kteří tolerují nebo dokonce preferují komunikaci s premiérem vlády o citlivých informacích přes freemailového providera.

VICE-Co se děje, když premiér země používá freemail u veřejného poskytovatele? Vektory útoku z pohledu plausability provedení a možnosti jeho opakování. Je iluze silného hesla jen „placebo efekt“? Jsou White Media jenom whistleblowery?