Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7033 IS USTUPUJE ALE SMEREM K TURECKU POD OCHRANU ERDOGANA

2016-02-05 11:03

Bojovníci mají na severu Sýrie ztráty a ustupují k turecké hranici, prohlásil ve čtvrtek oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany, generálmajor Igor Konašenkov.

„Na severu země opouštějí bojovníci, aby alespoň nějak udrželi bojeschopnost svých útvarů, své pozice a ustupují k syrsko-turecké hranici", řekl Konašenkov novinářům.

Podle jeho slov jsou v současné době velitelé banditských útvarů nuceni soustřeďovat hlavní úsilí na akce spojené s evakuací raněných bojovníků a opětným získáním kontroly nad situací.

Více: Bojovníci mají na severu Sýrie ztráty a ustupují k turecké hranici, prohlásil ve čtvrtek oficiální mluvčí ruského ministerstva obrany

Syrská armáda úplně osvobodila od teroristů strategicky významnou osadu Osman ležící v provincii Dar’á na jihu země, oznámil ve středu libanonský televizní kanál Al Manar.

„Armáda SAR vzala pod svou plnou kontrolu osadu Osman severně Dar'á poté, co ji opustily skupiny teroristů, kteří tam nechali své zbraně a techniku", oznámil televizní kanál.

Jak oznámil libanonský televizní kanál Al Manar, v bojích s vládními silami o kontrolu nad Osmanem ztratili radikálové nejméně 36 lidí. Při ústupu přišli o značnou část své munice, zbraní a dopravních prostředků.

Více: Syrská armáda úplně osvobodila od teroristů strategicky významnou osadu Osman ležící v provincii Dar’á na jihu země,