Požadujeme prošetření vyučovacích metod učitelky Petry Štěpánové

Kalich-68

/ #149

2016-02-27 16:33

Vzor Nacistky.
Nic jiného jí nezajímá, jen ta její demagogie.
Lituji děti které jí musí poslouchat.
Toto její demagogické vystupování vychová jen potomky bez kořenů.
Nedivím se, že dnes mezi těmi mladšími nejsou VLASTENCI.
Nevědomím můžeme být snadno oklamáni.

Sám jsem zažil dvě období kdy mi byla vnucována udajná pravda která se ohýbá jak bimetalový pásek jednou na tu stranu podruhé na onu.

A pravda je přitom někde uprostřed.

Učení historie bez návaznosti na předešlé dějiny, nutně vede k nepochopení, nebo mylnému porozumění minulosti.

Čím je lidské vědění ?

Jen zaznamenanými myšlenkami logicky generacemi rozvíjenými a obohacovanými. Nebýt poučení z historie, minulosti, pak by se člověk nikdy nedostal nad úroveň pouhého zvířete, žil by přítomností, bez možnosti předat poznatky a myšlenky svým potomkům.

Trochu odlišným problémem je zacházení s historií, úmyslná zavádějící interpretace je tím největším zlem, které se může objevit. Vždyť špatný výklad, mimochodem jak sama historie poukazuje, je schopen zapříčinit válku, zbytečné krveprolití. Chceme-li pochopit naše dějiny a hrdě se k nim hlásit, pak nesmíme vynechat žádnou událost, včetně té, která je pro nás v historickém smyslu nevýhodná a špatná. Snaha o objektivitu ve vztahování se k historii nás může dovést ke šťastné budoucnosti. Připomínat si minulost, jako základ existence, je nutnou podmínkou realizace jednotlivých společností či národů.

Válka.........
Je slovo, které v mírumilovných a pokojných občanech vyvolává děs a hrůzu a běhá jim při jeho vyslovení mráz po zádech.
Přesto se v historii lidstva našli takoví, kteří se mnohdy jen sami prohlásili za vůdce vlastního národa a neváhali z různých příčin, ať už mocenských, náboženských, či politických, vést vlastní lid do krvavé války. Ono se ne nadarmo říká, že „kdo chce psa bít, vždy si nějakou tu hůl najde“, je to rozhodně pravdivé a moudré rčení, o jehož významu není třeba pochybovat.
A tito rádoby posluhovači jako je tato ,,učitelka,, jim v tom vydatně pomáhají....

Ať už tak, či onak, na války doplácí vždy prostý lid, zatímco ti takzvaní vůdcové si sedí v teplíčku, prostí lidé krvácejí na bojištích mnohdy z malicherných příčin.
Nikdy bychom neměli dopustit aby došlo k dalším válečným šílenstvím, protože i malá nenápadná jiskra zapálí oheň který spálí všechno co mu stojí v cestě.
A co je platno, že jsi jí nechtěl..... Budeš její součástí ať chceš či nechceš.
Jsem vděčný našim dědům, že ukončili před sedmdesáti lety celosvětový konflikt.
Vcelku je mi jedno jaké všichni byli národnosti, ale důležité je, že skončil NACISMUS.
Jejich velikým přáním tehdy bylo aby se již nikdy nic takového neopakovalo, proto cítím jako velikou povinnost jim toto přání splnit.