Petice na podporu vedení školy SPŠ na Třebešíně

JP

/ #18 Selhalo vedení

2016-02-29 11:10

Nepotřebují média k tomu, abych si udělal obrázek o tom, jak to ve škole vypadalo. Část videí škola měla, o tom, jak moc byla tato videa závažná či ne, těžko spekulovat, nikdo kromě vedení školy je neviděl a proto jejich vyjádření, že na nich nebylo nic extra závažného, neberu jako objektivní, pokud dojde ke zveřejnění těchto videí (o čemž velmi silně pochybuji), pak teprve budeme moct něco posoudit.

Z videí předaných médiím je jasně vidět nehorázný kravál z jedné ze tříd, který byl v době výuky (nikoliv přestávky) a tím pádem logicky toto muselo být slyšet ven na chodby a do okolních tříd. Je velmi mylné se domnívat, že nikdo nic neslyšel.

Argument, že třídní učitel těchto žáků situaci se šikanovanou kolegyní řešil akolegyně si na nic nestěžovala chápu, ale vedení má takové nástroje, které těmito mohli prošetřit, co skutečně se ve třídě odehrává. Dělat nevidím, neslyším, místo abych se z ředitelny nebo sborovny šel přesunout během zmíněných hodin ke dveřím této třídy a na vlastní uši a oči se přesvědčil, že v "mé" (ředitelově) škole se něco takového děje, to je základem každého trochu slušného manažerského přístupu.

Dále existují hospitace, byl někdo z vedení přítomný na hodinách této učitelky a této třídy v inkriminované době, kor když měli infroamce, že se tam děje něco nestandardního?

Tiskovka ředitele a zástupkyně, že o ničem nevěděli a nic netušili, to je alibismus na druhou.

Ale i kdybych tohle všechno hodil za hlavu, kdo má zodpovědnost za to, co se mu u podřízených děje? Samozřejmě nadřízený, nikdo jiný.