Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7396 EVROPA SE VUBEC NEMA ZAPOJOVAT DO KONFLIKTU V SYRII JEN POZVANE RF A SYRIE

2016-03-03 10:33

EVROPA SE VUBEC NEMA ZAPOJOVAT DO KONFLIKTU V SYRII JEN POZVANE RF A SYRIE NEPOZVANI STATY NEMAJ TAM CO DELAT PODLE MEZINARODNICH PRAV!!!!!KTERE PORUSUJE TURECKO,USA,A EMIRATY

Podle výsledků dotazníku Sputniku.Názory si 80 % Američanů myslí, že USA jsou hlavní silou v boji s ISIL v Sýrii. Počet respondentů, kteří uznávají roli Evropy, činí jen 8 % pro Německo, 25 %, 29 % a 36 % pro Rusko, Velkou Británii a Francii. Anketa byla v USA provedena výzkumnou společností Populus na zakázku informační agentury a rádia Sputnik.

V Německu na otázku: „Kdo hraje vedoucí roli v boji proti teroristickým skupinám jako ISIL, fronta An-Nusra v Sýrii," Rusko a USA dostaly stejný počet hlasů: 36 % a 38 %. Na třetím místě se umístila Francie (25 %). Téměř čtvrtina dotázaných (24 %) označili za síly, které bojují s terorismem, vládní vojska Bašára Asada a Kurdy.

Za země hrající největší roli označili Francouzi USA (32 %), Francii (29 %) a Rusko (23 %). Jen 2 % Francouzů si myslí, že Turecko hraje význačnou roli v boji s terorismem v Sýrii. Obyvatelé Velké Británie v odpovědi na otázku označili USA (59 %), Velkou Británii (52 %), Francii (39%) a Rusko (37 %).

Více: USA CHCE VTAHNOUT EVROPU VICE DO BOJE S IS SAMO ALE BUDE V POZADI

Ankara neuvažuje o tom, že by osamoceně zasahovala do syrského konfliktu, prohlásil místopředseda turecké vlády Numan Kurtulmuş.

„Turecko nemá v plánu vstoupit do války. Takové plány neexistují, ať jsou občané klidní. Turecko ale brání svou suverenitu a je připraveno odpovídajícím způsobem reagovat na jakékoli pokusy o útok. Doufám, že přitom nebude muset Turecko vstupovat do tohoto konfliktu osamoceně. To by byl nesprávný scénář pro naši zem… Chceme, aby válka v Sýrii co nejdřív skončila. Jsme pro to, aby se Sýrie stala státem, ve kterém by nebyl ani Bašár Asad, ani Islámský stát, ani Fronta an-Nusrá", prohlásil Kurtulmuş v pořadu televizní stanice 24 TV.

Více: TURECKY PODPURCE ISLAMU NECHCE DO BOJE V SYRII SAMOTNEJ