CHCEME ZŮSTAT SOUČÁSTÍ DEMOKRATICKÉHO SVĚTA


Nepřihlášený uživatel

/ #141 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-25 05:03

#129: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Wikipedie zmiňuje jakési účetní nesrovnalosti v tom smyslu, že vlivem dlouhodobých trendů  mají obvody různé počty voličů. 

       V principu při volbách lze hledat optimální řešení dobových problémů. Na volební období.  Voliči jako celek toto optimální řešení dokážou označit s přijatelnou přesností.

       Zdálo by se, že toto představuje účelný a efektivní přístup. Leč chyby lávky. Jako houby po dešti bují rušivá protiopatření zhrzených specialistů v dobývání moci.

Která že vlastně jsou ta nejvýrazněji patrná?

První, čeho se lze povšimnout,  je volební taekwondo.  Jeho Veličenstvo volič rozliší, kdo je nejlepší, ale jeho mysl lze dočasně přemazat skandálem těsně před volbami. Za čtrnáct dnů dotyčná aféra vyčpí, ale volební výsledek už je pod střechou na několik let.

Takto lze protáhnout  peřejemi  veřejné kontroly volbami i hodně velké prase.  Frustrovaní voliči věc prezentují nikoli ve smyslu "volím nejlepší", ale "volím nejmenší zlo".  

Známým průkopníkem vedení negativní kampaně byl Andrew Jackson, první jižanský president v USA ("Ať lid promluví!"), plukovník tennesseejské milice, vítěz nad Brity v bitvě u New Orleansu, který vyhnal španělské vojáky z Floridy.

... Jinou  praktikou ovládání země je pověřit správou nějakou minoritu. Tuto techniku hojně využíval ruský carský režim.