Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #9521 Předehra pařížských atentátů: čtyři teroristé schovaní v jedné várce běženců

2016-05-19 13:20

Syrský pas nalezený kousek od rozervaného těla jednoho z pařížských teroristů byl prvním jasným důkazem, že teroristický Islámský stát (IS) využil vzedmutou migrační vlnu k infiltraci svých lidí do Evropy. Terorista s pasem se jmenoval Ahmad Muhammad. Do Paříže s ním dorazil i Mohammed Mahmod. Oba absolvovali teroristický výcvik v Sýrii.

Trvalo ale ještě celé týdny, než se podařilo najít aspoň ty, kdo na kontinent dorazili s oním mrtvým teroristou. Kolik dalších jich mezitím přišlo, nikdo ani netuší, upozornil nyní německý deník  Welt am Sonntag. Příběh, který popsal, je jako ze scénáře k politickému thrilleru.

Mezi pachateli pařížských atentátů z loňského listopadu bylo sedm mužů, kteří pocházeli z Evropy. Jejich posila – Ahmad Muhammad a Mohamed Mahmod – přišli s vlnou běženců. A nebyli jediní, což dokládá odhalení dalších dvou – Alžířana Adela Haddádího a Pákistánce Mohameda Ghaního Usmána. I oni dostali od IS výcvik a byli vysláni jako součást komanda s úkolem provést teroristické útoky v Paříži. Teď už řadu měsíců sedí v rakouském vězení.

Kontrolní fraška

Zmíněná čtveřice přešla společně ze Sýrie do Turecka a odtud se chystali do Evropy. Přes Egejské moře vypluli za pomoci pašeráků brzy ráno 3. října 2015. Plavili se na jedné lodi s asi dvěma stovkami běženců. Cílem byl řecký ostrov Leros.

Uprchlická vlna byla tehdy na vrcholu, ale na Leru řečtí úředníci udělali alespoň něco – zaregistrovali téměř všechny příchozí. Na jejich důkladné prověření, jak to požadují pravidla Schengenu, však už připraveni nebyli.

Nikdo z nich si proto nevšiml, že Ahmad Muhammad má pas zabitého vojáka bojujícího za vládní síly Bašára Asada. A že Mohamed Mahmod předložil dokonce pas, jehož číslo se na zfalšovaných cestovních dokladech objevilo už několikrát.

To bylo pořád sluníčkářských keců, že terorismus nemá s imigrační vlnou žádnou spojitost a máme to tady černé na bílém. Potřebujeme snad ještě nějaké další důkazy, abychom konečně uzavřeli Evropu před touhle zkázou?