Petice za okamžité odvolání výpovědi prof. Horáčkovi

Soudruh co nikdy nesoustružil, ale po jiných šlapat chtěl

/ #7 Akademická půda? Rozum mi to vážně nebere!

2016-06-02 13:25

Naprosto nechápu, jak je možné, že se podobné věci dějí na Akademické půdě?!

Jak je možné, že se vysoce postavení "manažeři" University rozhodují na základě:

* nepravdivých, záměrně překroucených informací

* každému rozumě uvažujícímu člověku naprosto zřejmých politických "potřeb" jiných kolegů (žel často tzv. "starých struktur", které když už universitě nic moc nového nepřináší - a to ani ekonomicky - tak by alespoň měli mít nějakou čest a nešpinit se těmito nekalými praktikami)

* zvůle nově dosazených osob (jejich minulost v řadách nechvalně proslulých xxx za minulého režimu raději ani nekomentuji !!!), opilců a lidí co se v minulosti nezachovali v řadě případů zrovna "košer" (vč. likvidace/ukončení činnosti firem apod.), kteří navíc nemají ani za mák snahy o skutečnou prosperitu předmětné fakulty, ba co víc dělají vše proto, aby bylo vše, co bylo za nemalého úsilí roky budováno zničeno - nejlépe tím nejšpinavějším způsobem, který je jim žel vlastní

* osob co !!! NA AKADEMICKÉ PŮDĚ !!! používají metody zastrašování, promyšlených profi výslechů (to jen má slova výše potvrzuje), lží a intrik, záměrného poškozování jména Fakulty/University ???

 

Jde o velmi zarážející, nečestné a nelegální jednání hodné zavržení všemi zainteresovanými osobami, které mají ještě kousek cti a nechtějí žít do konce života s pocitem té neskutečné hořkosti ... kterou svým souhlasným, nebo záměrně neutrálním postojem zasévají!

Předpokládám, že zaměstnanci University jsou min. vysokoškolsky vzdělaní lidé a že jim po krátkém zamyšlení dojde, co vše mohou svým jednáním způsobit a to jak po stránce ekonomické, tak především té AKADEMICKÉ, lidské a (a)morální (musí si ovšem v hlavě nejprve nastavit reřim neovlivněný doposud vlývanými lživými a uměle vykonstruovanými intrikami).

Pevně věřím, že jako ve většině případů, kdy dochází k nějakým sporům ve společnosti, jde jen o nedostatenčou znalost problematiky ... ale to se dá přeci napravit, že? Je třeba pozorně a nezaujatě vyslechnout obě strany, udělat si vlastní názor a tento ještě nějakou dobu objektivně rozmýšlet - potom se někdy dostaví "prozření" ... věřte mi, nebo ne, je to krásný pocit :-) , ale je k tomu třeba mít odvahu a smysl pro občanskou odpovědnost.

Petici schvaluji a apeluji na zdraví rozum a smysl pro čestné a spravedlivé jednání.

S úctou a obdivem ke všem, kteří se nenechají zastrašit a společně usilují o spravedlnost a dobré jméno ústavu vč. snahy o jeho další skutečný akademický rozvoj.

Přeji hodně zdaru!

P.S. Pana prof. Horáčka osobně neznám a nikdy jsem ho neviděl ... naneštěstí okolnosti předcházející tomuto a jiným velmi znepokojujícím "zásahům" na této půdě znám více než bych chtěl :-(