Petice za okamžité odvolání výpovědi prof. Horáčkovi


Nepřihlášený uživatel

/ #20 #20

2016-06-03 09:07

Starší lidé si dobře pamatují skutky prof. Horáčka a jeho "přívrženců", kteří na fakultě vládli ještě před 2 lety. Nejkrásnější je ta hra, že jde o blaho fakulty a všech lidí na ní, přitom šlo a jde jen o moc a peníze pro jednu malou skupinku. Samozřejmě, členové jistého podkrovního ústavu a pár dalších osob okouzlených touto Sirénou se mnou souhlasit nebudou. Jejich chování je srovnatelné ke Třem chytrým opicím - nevidět, neslyšet, nemluvit. Jenže, každá mince má dvě strany. Samozřejmě pozlátko úspěchu a moci je silnější, než snaha otevřít oči.

Já bych to už ani neviděl jako osobnostní spor. Je to normální pracovně-právní konflikt, který vzniká v jakékoliv firmě, kdekoli na světě. Jenže tady se nacházíme na akademické půdě, kterou navštěvuje stovky až tisíce studentů a každý z nich je potenciální "volič". Proto je nejsprávnější co? No ofotit výpověď a bez ostychu ji zveřejnit. Protože řešit to korektně, v soukromí umí každý.

Ve výpovědi je jistých sedm bodů. Pokud je jen jeden z nich prokazatelný, tak tato petice podporuje člověka, který porušil pracovně-právní styk a možná až zákon. Proto bych to nechal na regulérní vyřešení této situace s důkazy a rozhovorem, tak jak se má.

A vidím, že se tady rozběhli konce příspěvků s citáty, přidám proto jeden aj já.

„Pravda se nesmí zaměňovat s názorem většiny“     -Jean Cocteau