Demise vlády a jmenování vlády skutečných odborníků.

Ladislav

/ #45 Re: Re: Můj Bůh

2012-02-05 21:52

#44: - Re: Můj Bůh

Duchovní růst popisuješ správně, však nevím, do jaké míry si veden Duchem Svatým, ne svoji vášní, hněvem, pudem nebo svoji lidskostí. Úsilí není to, které nám není dovoleno od Boha. Zkažené a špatné, je to lidské úsilí. Někdy se mu říká pyšné, ale i ješitné i ukřivděné... Dějiny mluví za vše a nemusím citovat Bibli.

Ano, máš opět pravdu, když píšeš o svém boji sama sebe. Ne vždy to má však zdárné pokračování, kor to, které je od Boha odmítáno, cesta, kterou je Ježíš Kristus. Cesta pokání a odpuštění, cesta vyznání hříchů a vědomá náprava.

Co se týká "mé" odpovědnosti, tak je to především poctivá práce, řádné odvody a respektování zákonů. Vím, jaké to byo, když jsem tak nečinil, vím, jaké to je, být zodpovědný, tedy "do státní kasy odvádět, co jíní neodevzdávají a mají ke své potřebě, a pak ve státní kase chybí". Pasivní rozhodně nejsem, nemyslím si, i když jsou chvíle marnosti. Nikde v Bibli jsem však doposud nenašel důvod vzpírání se proti vládní moci, naopak.

Mimochodem máš opět pravdu, Ježíš Kristus nebyl pasivní, ale v čem ta Jeho aktivita byla? Na co kladl důraz, ke komu mluvil, co dělal a jak to konal?