Moravská televize - sídlo Brno

Televizní divák

/ #38 Re: Re:

2012-02-10 13:06

#36: Televizní redaktor - Re:

A to nevíte, pane redaktore, že Prima se přejmenovala na Prima Family jen proto, aby nemusela pouštět do vysílání regionální televizní studia? A tento podvod jí klidně prošel. Není to sice Česká televize, ale i tak. Také ta "upravila" své vysílání v neprospěch Moravanů. Co nás od ní v budoucnu čeká?! Nedá se i zde inspirovat soukromou televizí? Někdejší hlavní město Moravy Brno je podle pražských redaktorů ve východních Čechách. Myslíte si, že Moravany zajímá, která dlažební kostka v chodníku na Florenci se zase uvolnila, takže je potřeba oznámit to v celostátním vysílání? Praha má přece svou Televizi Metropol - mimochodem - cosi, nač se dá dívat jen s velkým sebezapřením... A když píšete o regionálních večernících, kdy jste v nich slyšel něco například o Jablunkově, Fulneku, Slavonicích, Dačicích, atd? Kolik takových informací se vejde do silně časově omezeného prostoru, navíc vysílaného v nezajímavé době, kdy mnohým divákům ani časově nevyhovuje? Kolik moravských umělců, sportovců, odborníků z nejrůznějších oborů, musí odjet do Prahy nebo dokonce do ciziny, protože na Moravě nenajdou uplatnění nebo (v případě umělců) se o nich téměř neví? Kolik moravských herců už bylo předabováno, protože nemluvili dostatečně pražsky? I Vy si myslíte, že moravské děti potřebují odmalička z televizorů slyšet téměř výhradně pražštinu místo spisovné řeči?! Kdy naposledy ČT vysílala například hru z divadla v Olomouci, Ostravě, Uherském Hradišti, atd.? Takových otázek by mohlo padnout ještě mnoho.

Nikdy v minulosti nemuseli Moravané v takovém počtu odjíždět za prací z Moravy, jako po listopadu 1989. Cestováním za prací se v minulosti vyznačovali Slováci, které rodná zem nebyla schopna uživit, ne Moravané.

Nepíšete, jste-li redaktorem českým nebo moravským. Pokud českým a máte strach, že v Moravské televizi byste se neuplatnil, pak se Vám nedivím.