omluva tv nova za výrok "geocaching je nebezpečná hra"

Puník

/ #15 Geocaching ale MŮŽE být nebezpečný...

2012-06-13 14:22

Dobrý den,

rád bych Vám před svým podpisem pod tuto petici sdělil, že sám Groundspeak varuje ve svých aplikacích, že Geocaching může, podtrhuji MŮŽE být nebezpečný, a že člověk má používat selský rozum. To, že to televize typicky zkrátila a udělala z kačerů hazardéry se životem na úrovni účastníků diamantového závodu je trestuhodné, ale doporučuji volit jiný přístup, než omluvu televize. Ta se Vám totiž odkáže právě na zmíněný disclaimer Groundspeaku a pošle Vás s celou omluvou do pr...yč. :)
Doporučuji tedy místo omluvy, požadovat uvedení podstaty Geocachingu na pravou míru, určitě to prospěje jak komunitě, tak hře jako takové více, než omluva. Můžete uvést, že se této hry účastní jak mladé rodiny s dětmi (můj případ), tak i důchodci (případ mých rodičů) a že úroveň nebezpečí je na zvážení každého jednotlivce. Úroveň, která je navíc apriori indikovaná obtížností keše.
Mám tedy za to, že místo omluvy, která půjde televizi "těžko přes pysky", by mohli udělat krátký vstup o této hře a nejenom tak pomoci komunitě hráčů, ale sami mít materiál pro zpravodajství. A kout železo, dokud je horké.
Ondřeje jsem neznal, ale určitě to byl upe normální týpek jako my všichni a ať už přecenil svoje síly, nebo zahynul úkladně, rozhodně by nechtěl, aby byl Geocaching démonizovaný. :)

Děkuji za pochopení... :)