Petice proti rušení praktických škol

HlavaXX

/ #128 dokonáno jest

2012-10-23 21:37

Dnes nám bylo na poradě oznámeno oficiálně to, co již neoficiálně zažíváme několik let. Do naší Praktické školy již nikdy nepříjde žádné dítě s LMR, protože ho tam žádná poradna nepustí. Otázka, jak dlouho naše škola přežije bez přísunu dětí je jednoduchá. Vidím to tak na max. dva roky. Všechny děti, které dlouhodobě neprospívají na ZŠ mají smůlu. Základní školy si s nimi musí nějak poradit. Žáci prostě budou vycházet ze 7. třídy a marně budou hledat školu, kde dokončí své vzdělávání. Možná, že se ale mýlím. Pokud se bude dělat transformace vzdělávání podle Finského vzoru, bude to paráda.
Třídy, kde bude speciální pedagog pracovat se třemi žáky- to nemá chybu. Asi to bude potřebovat odklonit do rozpočtu školství pár desítek miliard. Možná je ministr školství větší kabrňák, než jsem si myslel.
Mám ale obavu, že to u nás nakonec nebudou 3 žáci ve třídě, ale 30 žáků. A to již bude trochu jiná káva.
Úroveň školství jde již dlouho soustavně dolů. Představa, že jí zvýšíme tím, že do jedné třídy ZŠ shromáždíme žáky s IQ 50-120, s nejrůznějšími SPU, zdravotně poškozené, s poruchami chování a necháme učitele, ať si s nimi poradí je docela hardcore. Přeji všem pevné nervy.