PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!

Aleee

/ #240 Re: Pane Spale, pane inženýre.

2012-11-15 00:31

#1: -

Pane Spale, pane inženýre.

Ve Vašem textu se vyskytuje množství nesrovnalostí (16 mrtvých na Valašsku? KDE PROBOHA?), množství Vámi neověřených informací - a když ověřených, tak přinejlepším komparací několika bulvárních plátků.

Jak můžete tendenčně překrucovat, že "pořadatelé ... dokonce stavějí tratě tak, aby byly nehody skoro jisté"? Kde berete tu DRZOST tvrdit, že místa, kde se odehrála smrtelná nehoda, přitáhnou více diváků a pořadatel vydělá více peněz? To si sakra myslíte, že smyslem diváctví je vidět krvák?

Ano, ve formuli1 za posledních 20 let nikdo nezahynul, vlastně jen Senna a pár dalších. Uvědomte si, kolik pilotů startuje ve formuli jedna - versus - kolik jich startuje v Rallye, promiňte, v "Rallye", a zamyslete se nad procentuální mortalitou.

 

Já také nesouhlasím s Leteckými dny, kdy nad hlavami tisíců diváků létají desítky tun železa nadzvukovou rychlostí (Informoval je někdo o riziku? Jsou si ho vědomi? Jsou svéprávní? Přichází zde - a platí - aby shlédli krveprolití?).

Když se nějaký SLET koná, tak odjedu pryč - nevlezu si natruc těsně za plot a nebudu se ohánět slovy "na svojí zahradě si můžu dělat co chci" a když, tak nebudu ignorovat povely školených a zkušených pořadatelů - tak jako to dělá množství "diváků", zemi lehkou mnohým z nich.

Odjedu na výlet k tetě, babičce, na Hrad. Protože respektuju radosti druhých - to byste koneckonců jako "budhista" pochopit mohl.

 

Apeluji tedy na všechny starosty nejen valašských, ale všech českých, polských a třeba slovenských vesnic - pojďme do ulic, dneska s alkoholmetry - vždyť alkohol ročně zabije jen na českých silnicích 100 - 120 životů!

 

Hodně štěstí ve Vašem počínání přeje

Franta Sádra.




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...