Petice za odvolání a podání žaloby na K.Schwarzenberga

M. Novák

/ #18 To Eichler: Jedná se o úmyslnou akci

2013-02-12 12:46

Překládám z archivu www.jungefreiheit.de; datováno: Donnerstag, 16.09.2010 :
"BERLIN. Český ministr zahraničí Karel Schwarzenberg pokládá za možné zrušení Benešových dekretů s ohledem "diskuze je zde v zemi docela v plném proudu," řekl Schwarzenberg, v časopise ARD "Kontraste". Je otázkou, zdali se najde v parlamentu potřebná většina, nicméně: "Ale bez pochyb, otázka je otevřená."
Ve vysílání ČT dne 17.1.2013 použil slovní spojení: "...Benešovy dekrety už neplatí dvacet let...", "...přestala platnost Benešových dekretů...","...co je zrušené už nemůžu zruš… ještě jednou zrušit ..."
Ministr Schwarzenberg MUSEL složit tento slib:
Člen vlády skládá při nástupu do úřadu do rukou prezidenta republiky tento slib: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony a uvádět je v život. Slibuji na svou čest, že budu zastávat svůj úřad svědomitě a nezneužiji svého postavení."
Zároveň je poslancem a jako poslanec MUSEL složil tento slib:
„Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“
Po ministru a poslanci českého státu chci dodržování jeho politických povinností stejně jako jsou státem vyžadovány občanské povinnosti po řidiči p. Smetanovi.