Zachraňte kulturu 2013

Černoprdelník

/ #420 419

2013-02-13 22:33

Svěráci, Hřebejk, Menzel,Issová, Hrzánová, Toepfer (ne ten ne, ten šel do Maislowky), samozřejmě Dagmar, La Taf a Pufina, Urban, Mareš Raúl z Reflexu a F.X.Doležal, ten tu je pečenej vařenej, Dalík, i Páter Halík a čekám i Monsignora Duku, pokud nebude zvolený Paparazzim, ti všichni a další bezejmenní VIP dnes si přišli k nám do Sv.Jiljí pro útěchu. Trpí po volebním šoku. Diag(Human)gnóza: Posttraumatická stresová porucha!
Seklo to s nima. Není divu. A taková to byla láááska! Teď už se jim vysmívají i Poláci. Nejen na českejch farách. Czendlik a Szczygiel s Gottlandem šíří, že Češi věří na Cimrmana, tak jako Poláci věří v Boha. Scandal! Teď tu přede mnou klečí, dívají se bázlivě nahoru na klenbu na fresku Kacířů.
Bez obalu. Sem jim řek, že posttraumatická stresová porucha teprve začala. Že se u nich bude dál šířit. Růst a bobtnat! Neodvratně. Schytají to ode všeho lidu. Aj! Teď přichází Velmož Maltézský rytíř a je bledý jako stěna. Na Jejich náměstí prej bude provokace! Čí? ptám se. Lenonovci, Bezdomovci, Hip-hopeři, Rappeři, Mixteři a Hipsteři se skalníma Punkáčema, skejborďáci a anarchisti prej organizujou Á contraakci. Nepovídej?!, povídám. Chtěj vobsadit Werichovu vilu jako squatteři. A zaútočit na "establishmentový mentolový Humělce", jak jim říkají. Syrovými vejci. Průser! povídám. "Děti moje," skláním se ke klečícím, "zejtra radši zůstaňte u maminek doma!" "Teď dostanete každej hostii a Otec Halík vás pak doprovodí naproti do Hospody u Vejvodů. Čeká vás tam schíplej Dědeček a PEN Klub. Ty sem měl dopoledne. A pozejtří zase přiďte. Dám vám další hostii. Pak zase, a do měsíce dvou by se vám mohlo trochu ulevit. Pokaď se to nezhorší! I to se může stát. Co ste si navařili, musíte sníst i s chlupama. Jak říká Dejdar v tom vtipu o Holiči a žvejkačce. Kdo to tam bulí? Sakra, Dalíku, nebul tady jak Vaculík ráno! Kazíš mi terapii!