Petice proti nepravidelnosti rodičovských příspěvků.

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#209 hospodaření

2013-02-22 11:44

Kdysi se bralo to, že žena má být především dobrá matka a dobrá hospodyňka. To dnes neplatí. Spousta ze zde diskutujících svobodných matek přivede dítě do neúplné rodiny, bez našetřených peněz, bez podpory v rodině, a pak ječí, že za to může stát. Je to také obraz toho, že chlapy v ČR jsou zbabělci, kteří se neumí o své potomky ani své ženy postarat. V globálu je tu však jeden zásadní problém: spousta lidí neumí hospodařit a žije od výplaty k výplatě, a to přesně na den, navíc výplaty od státu, z daní nás všech.

Za druhé: dítě v prvním roce téměř nic nestojí (kromě kočárku a postýlky), oblečení se buď dědí nebo točí přes mimibazary atp. za pár kaček, pleny stačí látkové, jenže to by ty matky nesměly být líné je prát.

Suma sumárum, výdaje na dítě jsou při správném hospodaření do třetího roku věku dvou tisíc měsíčně. Vážené matky, naučte se hospodařit, nefňukejte a přiveďte dítě jen do úplné rodiny nebo do rodiny, která je zabezpečená. Jen zlomek maminek se ocitl ve špatné situaci vlastní vinou, ostatní si za to mohou samy a samy by se s tím měly vypořádat. V tomto případě stát žádnou vinu nenese a podpora z jeho strany je dostačující. Jediné, co by mělo ještě smysl, je, aby nebyly podporovány takové matky, které ještě nemají odpracováno vůbec nic. Víme, o kom je hlavně řeč.

Odpovědi

Jana

#211 Re: hospodaření

2013-02-22 12:02:31

#209: - hospodaření

nechci se tady hádat. Jak už jsem psala výše nejsem na RP závislá, ale k vašemu za druhé: já látkové plíny používám - prášek (a ty pro děti, aby se neosypaly také nepatři k nejlevnějším), voda, energie také něco stojí, obzvláště, když plíny peru každý den, protože mám dvojčátka a ne každá má štěstí, že má dost mléka na kojení - já ho neměla, ať jsem dělala, co jsem dělala a v tom případě UM jsem musela a nevím, jestli jste viděl/a ceny.

A s dovolením já jsem daně odváděla od svých 16-ti let, kdy jsem začala chodit na brigády a od 19 let jsem pracovala. Teď je mi 37 a na RD jsem 2 roky. A co myslíte od koho (pokud bude kdo) vám budou chodit peníze na důchod? Lépe řečeno, kdo vám na něj bude vydělávat?

 

Kitkat

#214 Re: hospodaření

2013-02-22 13:02:54

#209: - hospodaření

Nevim zda jste muz ci zena, ale podle toho co tu pisete tak tipuji, ze jste muz :-) Budto nemate deti a nebo jste je mel/a pred 40ti lety! Chtela bych Vas videt jak za 2000,- mesicne nakoupite vse potrebne napr. pro dvojcatka. Nebo snad chcete rict, ze si za ne muzu sama!? To uz by byl uplny vrchol. Taky by me zajimalo za kolik penez by jste pro poridil/la vybavu. Vubec nevite o cem tady pisete, ale vubec! Nebo me jeste napadlo, ze muzete byt zena, ktera je zahorkla, protoze nemuze mit vlastni deti. To je pak bohuzel lito, ale pokud nemate deti a nikdy jste nemela nebo  nemel tak by jste se vubec k tomuto tematu nemel/a vyjadrovat, protoze nevite o cem mluvite! Hawk!!! :-)