Petice na podporu zavedení krajských dálničních známek

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#8

2013-06-11 08:44

Některá tvrzení že se prodraží výroba těchto známek je hloupost. Stačilo by použít 10 denní známku a uznávat její celoroční platnost na kouscích dálnic ve všech krajích. A k tomu by stačilo vydat pouze nařízení.

Odpovědi

Korbel

#26 Re: Vy jste ekonom?

2013-06-13 11:11:25

#8: -

Je spočítána ekonomická stránka věci? V petici se navíc zmiňuje využití pro více krajů : "Novela zákona počítá s možností zaplacení poplatku za více krajů. Jedna dálniční známka by tak po zaplacení násobku její ceny mohla sloužit i pro další kraje." - Je to vůbec technicky možné? Kolik bude dělat marže pro prodejce, který bude označovat dle platby "vstup" do krajů? Kolik stojí výroba a distribuce? Plzeňský hejtman a stínový ministr dopravy není nadšený z tohoto způsobu regionalizace, není znám postoj asocoace krajů (pod vedením ČSSD)...

Formulace: "Jsme přesvědčeni o tom, že zavedení nové krajské dálniční známky by mělo příznivý dopad na příjem státního rozpočetu a tedy i na příjem SFDI...".  Nemyslím, že by níže podepsaným mělo stačit přesvědčení. Chápal bych, kdyby pan poslanec a hejtman uspořádal v Sokolově veřejné slyšení, ale to chceme příliš - odbornou diskusi.  

Poslanec, který trvdošijně prosazuje takovýto nápad, je pro daňového poplatníka vždy drahý, navíc pracuje-li napůl plynu.

Jiří Korbel, natura99, Sokolov