Petícia proti zrušeniu rožňavského útulku (nutné vyplnit všechny)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-06-17 16:27

Petícia je proti zrušenie utulku pre psov v Rožnave,kto nesuhlasí so zrušením nech podpiše,čo bude so psikmi ktore su v utulku po jeho zrušení? čo im hrozí? kam pôjdu?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#2 Re:

2013-06-17 16:42:11

#1: -

neviem čo bude v priestoroch terajšieho  utulku, ale viem že ich neustále atakuju aby urýchlene opustili priestory ktoré si sami za vlastné náklady dali do poriadku. Je k dispozícií  pozemok ktorý neni oplotený a tam sa môžu presťahovať no nieje tam ani budova, ani média(voda, elektrina, plyn ani strechu nad hlavou by tam nemali. preto je potrebné aby predstavitelia mesta, ktorý si našli zámienku aby utulok zrušili , našli spôsob aby nový utulok mal všetko čo potrebuje. Ak petícia nepomôže utulok zanikne a potom vyhodený, zatúlaný a týrany psi nájdu v Rožňave len smrť. Preto že Ks bude a to  iste  viete ako to u nich chodí.. psíci tam nemaju nádej. Bohužial budú ich po pár dnoch zabíjať.

 

mir

#67 Re:

2013-06-19 14:49:21

#1: -

(nie som právnik, ale...)
Ak mesto zruší útulok, nie je možné vykonávať odchyt túlavých zvierat, čím dochádza k porušeniu povinnosti mesta. 

Podľa § 22, ods. 8 a 9 zákona č. 39/2007 Z. z. o veterinárnej starostlivosti v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 39/2007 Z. z.“) sú obce povinné zabezpečiť odchyt túlavých zvierat na území obce, pričom odchyt túlavých zvierat a ich umiestňovanie do útulkov a karanténnych staníc môžu vykonávať iba odborne spôsobilé osoby vyškolené podľa § 6 ods. 2 písm. ap) zákona č. 39/2007 Z. z.
Akékoľvek iná manipulácia s odchytenými zvieratami (ak veterinárny lekár nerozhodne inak), alebo ich usmrtenie bezprostredne po odchyte, znamená nedodržanie požiadaviek zákona, za čo môžu byť udelené sankcie, prípadne vzniknúť až trestno–právne dôsledky.
Školenia pre osoby, ktoré zabezpečujú odchyt túlavých zvierat a ich umiestňovanie do útulkov a karanténnych staníc, organizuje Štátna veterinárna a potravinová správa prostredníctvom vlastného vzdelávacieho zariadenia, ktorým je Inštitút vzdelávania veterinárnych lekárov (ďalej len „IVVL“), Cesta pod Hradovou 13/A, 041 77 Košice.

 

Ďalej:

Starosta sa môže dopustiť trestného činu porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku, ak obci spôsobí malú škodu tým, že poruší všeobecne záväzným právnym predpisom ustanovenú povinnosť alebo povinnosť uloženú právoplatným rozhodnutím súdu alebo vyplývajúcu zo zmluvy opatrovať alebo spravovať cudzí majetok. Potrestá sa odňatím slobody až na dva roky. (§ 237 a nasl. Trestného zákona)