Proti Rusnokově vládě

Quoted post

Fík

#5 Nechceme ve Sněmovně podvodníky

2013-08-03 07:45


Stávající poslanecká sněmovna opravdu nemá chybu! :-) Je totiž v daném složení sestavena protiprávně, neboť stranu Lidem nikdo z voličů nevolil. Celá řada jejích členů tudíž nemá platný mandát. A to stačí k jejímu naprostému zpochybnění.
Nyní je především třeba se zabývat důsledky možných alternativních řešení vzniklého stavu. Bohužel je nynější krize nikoliv krizí jen politickou, ale především morální. Nejen podle mého mínění, ale i podle mínění mnohých mých přátel z okruhu pravicově smýšlejících voličů, není možné připustit stav, tvrdošíjně prosazovaný stávajícími poslanci, tedy restaurovat předchozí vládu bez jednoho či několika málo jedinců s prokazatelným "máslem na hlavě".

Odpovědi

Johny

#6 Re: Nechceme ve Sněmovně podvodníky

2013-08-03 09:03:04

#5: Fík - Nechceme ve Sněmovně podvodníky

Stranu Lidem (a mimochodem též LEV21) nikdo nevolil, což ale není pro legitimitu žádný problém. Mandát je volbou udělován osobám, nikoli stranám, i kdyby tedy opustili své strany všichni poslanci, nebylo by na tom nic špatného (často je k tomu vedou právě takové důvody, že chtějí hájit program, se kterým byli zvoleni).