Na podporu Ruské federace, proti fašismu na Ukrajině, a na právo sebeurčení Krymu referendem.

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#13 Re:

2014-03-10 12:12

#11: -

Byl to bolševický nájezd a přepadlo nás víc zemí, ale rozdíl v tom není, protože šlo především o ruskou velmocenskou politiku. Poláci a Maďaři nás rozhodně nepředladli dobrovolně a Tuším, že Rumuni to odmítli rovnou.

Odpovědi

stop fašizmu a rozkrádaniu v Europe!

#50 Re: Re:

2014-03-14 18:21:03

#13: - Re:

Rumuni to neodmítli,spoločne s madarskými tankami dorazili na Slovensko medzi prvými !

 

pepé

#107 Re: Re:

2014-03-20 06:55:46

#13: - Re:

Vzhledem k tehdejší situaci, US agresích ve Vietnamu, i k tomu, "kam až" jsme se dostali po r.1989, byl vstup vojsk Varšavské smlouvy, jejímž členem jsme byli, logickým krokem, který možná pomohl odvrátit mnohem větší katastrofu.Naivita lidí byla tenkrát ještě větší, než v listopadu 1989. O to větší mohlo být i zklamání. Těžko jsme mohli čekat něco jiného. Pokud jsme s tím nesouhlasili, mělo se to nějak výrazněji projevovat v budoucnu, nejen nadáváním na Rusy a následnou podporou režimu omlouvanou strachem, "že se naše děti nedostanou na vysokou".

Co se následné "normalizace", apod., týká: šlo o běžnou činnost, jaké se dopouští většina kariéristů, kteří vlezou do úplně každé strany, pokud v tom vidí nějakou možnost zisku- Jestliže někdo říká takové sortě "komunisté", potom musí vysvětlit, kde byli v té době schovaní tzv. "demokraté", kterých je tady, opět, jako vždy, většina, a důsledkem jejich činnosti může být i humanitární bombardování.

K událostem na Krymu: rozhodně bych Rusko, Putina, neidealizoval; jejich systém jede na stejné vlně, jako ten "Západní". Pokud myslíme, že je lepší, (relativně) bezpečnější, bipolární svět, potom je podpora Ruska celkem logická.


Nepřihlášený uživatel

#201

2014-04-18 11:24:51


Nepřihlášený uživatel

#218 Re: Re:

2014-04-23 10:03:09

#13: - Re:

Selektívna pamäť je znakom terajšej mládeže....rýchlo zabúdame na Českoslovenké légie na Ruskom území počas ICH občianskej vojny....zabúdame na náš vpád do ZSSR po boku "verného" spojenca nacistického Nemecka....obrázky z toho obdobia fakt nie sú pekné.....prečo sme sa zaradili medzi víťazov 2 sv vojny?Prečo odišla ČA z nášho územia po roku 45?

Dohoda z Jalty bola jasná....i dohoda povojnového smerovania Československa čo bola jedna z podmienok prečo sme boli na strane víťazov a nie potrazených....

Odporúčal by som pozrieť sa na napr. Vietnam ako sa robí okupácia na Americký spôsob.....

Iste,nebola to správna vec ale za to si môžme sami.....keby Beneš sa nespoliehal na Angličanov a Francúzov a neustupoval...mohol Hitler dostať na kokos už v 38 a nemusel byť žiaden 68....