Omluva za Tibet 2014

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#432

2014-04-29 21:34

Dobrý den, petici jsem samozřejmě podepsal, ale vzhledem k tomu, že takovýto podpis nemá žádnou právní hodnotu,tak je tato petice jen symbolická. Petice se musí podepsat fyzicky. Dokonce se bojím, že online petice lidi mystifikuje a tak eliminuje to malinké procento lidí, které je ochotno najít podpisové místo a podepsat fyzicky... Petice, která sežene (nevím kolik) podpisů je opravdu schopna Zaorálkovo rozhodnutí právně zrušit... Co si o tom myslíte lidi?

Odpovědi

zelvic

#441 Re:

2014-04-29 21:59:00

#432: - vzhledem k tomu, že takovýto podpis nemá žádnou právní hodnotu,tak je tato petice jen symbolická

Elektronicke petice maji v dnesni dobe hodnotu. Doporucuji navstivit avaaz.org. Tomuto mezinarodnimu hnuti se pomoci elektronickych petic podarilo dosahnout nemaleho pokroku v mnoha oblastech mezinarodni politiky, lidskych prav a zivotniho prostredi. Nejuspesnejsi petice AVAAZ ziskaly radove miliony podpisu z celeho sveta ktere se tezko ignoruji. Pokud by se nam touto petici v ramci CR podarilo ziskat alespon pul milionu potvrzenych podpisu, tak by pan Zaoralek musel reagovat.

Jan Maška
Autor této petice

#445 Re:

2014-04-29 22:11:51

#432: -

Petice sama o sobě nemá žádnou právní hodnotu tak jako tak. Když jsem tuto petici zakládal, zdaleka jsem nepočítal s takovým množstvím "podpisů" a s takovou odezvou.  Tím spíš tedy reakce vás všech potěšily - a to reakce jak pozitivní tak i negativní. Ukazuje to alespoň že lidská práva a jejich výměna za možné obchodní výhody jsou aktuální a důležité téma.

Zítra uveřejním skrz službu Petice24.com oznámení (domnívám se že bude rozesláno všem kteří petici podepsali) s poděkováním za dosavadní hojnou účast a ve kterém nastíním další, věřím že pozitivní, záměry pro tuto petici. Petice samozřejmě zůstane otevřená i nadále.