Petice proti zavezení Propadliny na Žebračce

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#55 Treba zacnou zasypavat

2011-08-24 19:47

a pak zjistí, že těch 100 milionu nestaci. Jako v pripade sdruzeni Cista Ostrava - viz: Sdružení Čistá Ostrava, které před sedmi lety vyhrálo zakázku na čištění tamních lagun, se nedaří likvidovat kaly podle původního plánu.
Posunulo proto termín dokončení o tři roky na rok 2018, píší v úterý Hospodářské noviny.
Sdružení také žádá o navýšení konečné ceny zhruba o půl miliardy korun.
Ministerstvo životního prostředí, hlavní garant ekologických sanací, zůstává v klidu. "Každá takováto zakázka je ojedinělá a přináší problémy, jež dopředu nelze vytušit," sdělila HN Michaela Jendeková z tiskového oddělení ministerstva.
Nu a že pod zem někdo leze?
Co si myslet o zde již citovaném paragrafu 39 Zákona České národní rady č. 200/1990 Sb., o přestupcích § 39:
Přestupku se dopustí ten, kdo
a) neoprávněně vnikne do důlního díla nebo do území, ve kterém je vykonávána hornická činnost nebo činnost prováděná hornickým způsobem, nebo do poddolovaného území, kam je vstup zakázán,...
Za přestupek podle odstavce 1 lze uložit pokutu do 15 000 Kč...
Mně opravdu nepřijde normální, že za to, když se třeba před deštěm schováte v lese do nezajištěné štoly nebo vstoupíte na poddolované úzamí, jste za to postiženi mnohem více, než když budete třeba rozumně krást v samoobsluze.
Když si přečtete zákon o přestupcích, zjistíte, že jen velmi málo z nich je ohodnoceno tak vysoko, jako je vstup na poddolované úzamí nebo štoly, kde nikomu neškodíte, nic neničíte, nepoškozujete...
Čím to může být?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#58 Re: Treba zacnou zasypavat

2011-08-24 23:45:34