MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Pavel

#8080 Hovory z Lán

2014-11-08 01:31

#7612: - Proč podporuji i dál Zemana 

Hovory z Lán jsem si táké poslechl, neboť se mi nechtělo věřit, že by skutečně něco takového prezident ČR mohl pronést do celostátního vysílání (a to ještě před desátou hodinou večerní)!

Samozřejmě po poctivém vypípání všech vulgarismů, které prezident Zeman použil, je to jeho klasický proslov, kdy se chová jako nejchytřejší člověk na světě a kdy uráží všechny ostatní (zejména novináře).

http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3241849

On si snad vážně myslí, že v Číně něco vyjednal! Čína si od nás nechá akorát přivézt "know-how", pak nám ho jako všem ostatním ukradne a bude naše technologie vyrábět a prodávat do celého světa (ČR z toho nebude mít ani korunu!). Tak se v Číně zajišťuje ekonomický růst (a samozřejmě i porušováním lidských práv). Mám hrůzu z toho, čemu se tam prezident Zeman přiučil!

Co se týče skupiny Pussy Riot, tak prezident Zeman se vůbec nepokoušel o překlad tohoto názvu. Vybral si pouze samostatné slovo pussy (v jeho podání [pasi]) a přeložil ho nejsprostějším způsobem. Nic víc neudělal. Mohl by ho samozřejmě přeložit i slušně, případně jeho vulgární variantu slušně opsat, ale mluvil jak dlaždič (tím se omlouvám všem slušným dlaždičům)!

www.oxfordlearnersdictionaries.com/definition/english/pussy

Vše korunoval prezident Zeman tím, že jako "velký obdivovatel Cimrmanů" vůbec netuší, kdo je Zdeněk Svěrák...

Odpovědi

Roman Skácel

#8104 Re: Hovory z Lán

2014-11-08 07:49:03

#8080: Pavel - Hovory z Lán 

Pěkné shrnutí a hlavně dost přesné. Jen dodám, že žoviální tón, kterým vše bylo sděleno rovnou odmítá oficiální prohlášení Hradu (Ovčáček Čtveráček), že pan prezident chtěl na cokoli upozornit. Ba ne, tohle byl autentický Miloš Zeman, vymezující se tak extrémně na všechny strany, že tím roztrhne naši společnost jednou s konečnou platností na dva kusy a ty kusy bude dále cupovat.

Jednou budeme vzpomínat na prezidenta porcovatele.

Hovory z Lán jsou aktuálně válkou proti všem a jsou jen slabým odvarem toho, co bylo řečeno v Číně k Tibetu a do médií k Ukrajině.

A platí u toho všeho: mlčeti zlato...