MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Roman Skácel

#8111 Re: Re: Re: Re:

2014-11-08 08:07

#8031: - Re: Re: Re:  

 Nemyslím, že by nás mohla zachránit monarchie, byla odmítnuta velmi rázně už dávno před vznikem Československa, a to přímo Masarykem a exilem. Tehdejší šlechtě nešlo ani tak o vznik samostatného státu, jako o participaci na moci v říšském sněmu R-U, tohle jim Masaryk nikdy nzapoměl.

Naše tradice je od vzniku První republiky zcela zřetelná a právě takto nás svět vnímá. Navíc je republika mnohem elegantnější variantou, neumím si představit, že by tak, jako pan Zeman mluvil český král a pokud by byl Čech, bojím se bojím, že by to mohlo být možné, aby to byl zase někdo "zemitý", po 40 letech budování rozvinutého socialismu jsme tak trochu zemití všichni, u některých to ale nevadí tolik, jako u jiných...

Měnit není třeba Ústavu ČR, nýbrž politickou kulturu lidí, které jsme si do čela státu zvolili. A pokud jim to někdo už konečně důrazně neřekne, nebudou ani vědět, že se jinak chovají velmi často nepřístojně, ve sněmovně, néně často v senátu a naposled přidal svou trochu do (svého Božího) mlýna i pan Zeman.

Závěr: Prostě jen slušná a kulturní republika...

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#8119 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-08 08:16:37

#8111: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re:  

 Souhlas s Romanem Skácelem, potřebujeme slušnou a kulturní republiku a sami se naučit konečně slušnosti,úctě a skutečné demokracii.V tom dnešním rozpoložení a chování většiny národa by bylo absurdní vůbec uvažovat o monarchii, ale chápu že některým lidem se tato myšlenka líbí a propagují jí, na to mají právo.My ale hlavně potřebujeme slušného,morálního a nepolitického prezidenta, který ten náš malý národ nebude rozeštvávat k nenávisti a malosti, aby pravděpodobně zakrýval dalekosáhlé důsledky svých zrádných kroků v Číně a Rusku.