MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Jirka

#8806 malé vysvětlení

2014-11-09 16:43

#8791: Frederick Santer, padouch II. kategorie - Jestli jste občanem ČR, pak je prezident ČR i vaším prezidentem, nedá se svítit.  

 Pane Santere, padouchu II. kategorie. Nechci, abyste si myslel, že vás pronásleduji. Pokud vám to není milé, už na vaše příspěvky nebudu reagovat. Ale vždyť si jen tak nezávazně povídáme :-)

Nuže formulace "Miloš Zeman je (nebo naopak není) mým prezidentem" má v sobě zašifrovaný trochu jiný význam, než jen význam těch slov. Znamená to, jestli k tomu člověku chovám úctu, jestli si ho vážím, jestli ho uznávám. To je věc vnitřního rozpoložení jednoho každého. No a nezlobte se na mně, k MZ nechovám úctu, nevážím si ho a neuznávám ho. Tím ovšem jistě nijak nezpochybňuji platnost jeho zvolení prezidentem. Ať si klidně bydlí na Pražském Hradě (v sousedství Lukoilu), ať si užívá prezidentského auta a prezidentské ochranky. Ale není "mým prezidentem".

Odpovědi

Frederick Santer, padouch II. kategorie

#8808 Re: malé vysvětlení

2014-11-09 16:49:09

#8806: Jirka - malé vysvětlení 

 Všiml jsem si, že rád vykládáte výroky jiných nebo texty jiných podle svého a asi si i myslíte, že to je jediný správný výklad.

Pokud někdo napíše, že prezident ČR není jeho prezidentem, nebo že v době ČSSR, kdy byl občanem tohoto státu, nebyl občaném ČSSR, tak píše nesmysly. Rozdíl mezi "k našemu prezidontovi nechovám úctu" a "prezident není mým prezidentem" je poměrně značný. Ale jestli vám nevadí, že lidé píšou obsahově nesmysly, tak v pořádku, nenutím vás přestat s výkladem textů druhých po svém.