MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#17122 RUSKÝ ŠVÁB ZASE DĚLÁ OSTUDU

2014-11-24 13:18

Prezident Miloš Zeman při své návštěvě Kazachstánu pozval do Prahy tamního prezidenta Nursultana Nazarbajeva. Na společné tiskové konferenci se oba státníci shodli, že jejich postoj k ukrajinské krizi je naprosto identický.

Odpovědi

Roman Skácel
Hodonín

#17131 Re: RUSKÝ ŠVÁB ZASE DĚLÁ OSTUDU

2014-11-24 13:47:50

#17122: - RUSKÝ ŠVÁB ZASE DĚLÁ OSTUDU 

Přesně tak, Zeman pokračuje plynule ve své Východní exhibici. Navštěvuje "chudé příbuzné" a snaží se jim nabízet partnerství, "aniž by tušil", že je to už na první pohled aktuálně proti zájmům EU a USA v jejich snaze zastavit státně destrukční válku Ruska proti Ukrajině, kde se schyluje k zimní ofenzívě Rusů (s cílem připojit přes jih Doněcké oblasti k Rusku Krym pozemně, jinak je do jara Krym v krizi co do zásobení potřebami  k životu pro více než 2 miliony lidí).

Opravdu nevím, co nám Kazaši a Tádžici mohou opravdu nabídnout, je mi ale vcelku jasné, že my jim můžeme nabídnout patrně úplně všechno, jen kdyby na to měli USD. Proč není našim zájmům bližší nejvyspělejší Západ, hned za našimi hranicemi, jehož jsme součástí už jen z geopolitického hlediska prakticky odjakživa. My jsme nikdy neztratili se Západní civilizací kontakt a je to na nás videt, tedy s jedinou výjimkou.

PROČ jen se Zemanem na stará kolena učí čůrat proti Západnímu proudění svým silným "prostatickým východním proudem", aniž by to pro kohokoli v této zemi mělo jiné, než politické konsekvence? Ty ekonomické jsou více než pofiderní a okamžitě zpochybnitelné.

Už dnes se ukazuje, že 16 velkých ruských investičních společností není schopno splácet své závazky vůči českým investorům a exportérům, údajně (kupodivu) v důsledku ekonomických sankcí EU a USA. Bude to řešeno "konsolidací" naší pohledávky v Rusku, aktuálně budou platit méně (kolik budou patrně moci) později zaplatí celkově více (díky vyšším úrokům).

Naši východní "přátelé z mokré čtvrti" už šlapou vodu a jen aby bylo jasno, pro Kazachtán, Bělorusko, Tádžikistán a jiné je Rusko totéž, co pro nás Německo.

P.S. Tak jen hořce někteří popřejme Zemanovi hodně úspěchů v jeho ekonomicko-obchodní misi u "hladového stolu". 

To mi řekněte, proč neletěl Zeman raději do Brazílie, Argentíny, Austrálie, JAR, nebo kamkoli jinam, kde nikdo neumí rusky a má doláče k placení našeho zboží? Škoda leteckého benzínu, jít jednat k nejbližším spojencům Ruska, zemím totalitářským, které by si bez Ruska ani neupšoukly...

jm

#17149 Re: RUSKÝ ŠVÁB ZASE DĚLÁ OSTUDU

2014-11-24 15:08:20

#17122: - RUSKÝ ŠVÁB ZASE DĚLÁ OSTUDU 

 A to jako proč...americký švábe.....