MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#17807 SR

2014-11-25 18:50

#17742: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jsem hrdý na svého prezidenta! 

Mne len to nejde do hlavy, že z tej bezvýhradnej "lásky" k ZSSR ( k Rusom) sa zrazu vykľula taká smrteľná nenávisť. Maďari alebo Poliaci neboli zďaleka tak servilní, spomeňte na 56. rok... a ako sa vtedy zachovalo Československo. Ešte aj ponúklo iniciatívne spoluprácu na potlačenie kontrarevolúcie. V Poľsku alebo v Maďarsku neboli ten režim taký ortodoxný - Československo bolo pápežskejšie od pápeža. Ani na Slovensku nebol taký tvrdý ako v Čechách. Nad tým sa oplatí zamyslieť. A teraz je to podobne, ibaže sa prehnane lezie do zadnej časti USA. Na Slovensku je relatívna spokojnosť s členstvom v EU, ale odpor k NATO a k zúrivej rusofóbii. Pražský Majdan od nás vyzerá trápne.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#17812 Re: SR

2014-11-25 18:52:53

#17807: - SR 

 nejtrapnější Slovák jsi ty

Roman Skácel
Hodonín

#17827 Re: SR

2014-11-25 19:08:51

#17807: - SR 

Není co moc složitě řešit, stačí se zeptat, kde je nezpochybnitelná Pravda, kde jsou argumenty pro válku na Ukrajině a kde jsou argumenty proti ní.

Kdo válku na Ukrajině podporuje a potřebuje? Proč? Co se stane, pokud uspěje a 43 milionů lidí se ocitne v nekontrolovatelné opravdové občanské válce? Kam budou ty miliony obyčejných občanů Ukrajiny před občanskou válkou, v jejich zemi, masově utíkat? Proč právě tam? Může to teoreticky zvládnout EU? 

Podle mě je to z pohledu demokracie a tedy Pravdy skutečně svobodného člověka, kterého nezatěžuje žádná ideologie, náboženství, spiknutí ani konspirace, vcelku jasné.

Nebo si položte otázku, koho se dnes lidé v Evropě musí oprávněně obávat? Proč?

Kdyby nás teoreticky někdo vojensky napadl (ČR, SR, EU), kdo by to byl nejpravděpodobněji s ohledem na čl. 5 Severoatlantické smlouvy? Proč?

P.S. Víte, ono je to tak snadné, že neumím vůbec pochopit, že někdo nechce ty souvislosti umět odvodit co nejblíže PRAVDĚ zcela sám a musí se nechat vláčet všemi možnými ideologiemi, které když rovnou nelžou, tak aspoň účelově neříkají pravdu. A Pravda je to, proti čemu bojují všechny do poslední, aby naši občanskou společnost rozdělili a pak nám mohli jejich nositelé snadněji vládnout.

P.P.S. Umět si zodpovědět pravdivě vše, co se kolem nás děje, totiž s sebou nese jednu výhodu a jeden princip. Výhodou je, že můžeme dost přesně participovat co se stane a reagovat spíše tehdy, když to, co jsme očekávali, že se stane, se nakonec nestalo. Principem je skutečnost, že o takových občanech je možno říci, že jsou opravdu a prokazatelně svobodní, tedy nenapojení na nějaké všeobecné "ideologické pravdy". Na rozdíl od milionů nešťastníků všude kolem nich, kteří když už lžou sami sobě, mohli tak činit aspoň co nejmasověji a chránila je tzv. "společenská pravda" (skutečnost která objekticní pravdou není, i když ji tak vnímá a hájí velké množství občanů)...

Například pohled na skutečný přínos Zemana pro českou politiku současnosti. Kdo očekával vyhrocení situace 17.11.2014? Kdokoli, kdo ví, co to Zeman ve skutečnosti vyvádí za politické hovadiny. Překvapením by pro mě bylo, kdyby lidé mlčeli, a kdyby se v budoucnu proti němu nevymezovalo stále víc a více občanů této země, stále častěji a už i více organizovaně...

Nebo například logika míru na jihovýchodní Ukrajině. Dokud nebude připojen pozemně Krym, k Ruské federaci, je mír prostě z ruského pohledu iracionální. Po připojení Krymu železnicí a silnicemi už mír možný bude s vysokou pravděpodobností, protože Krym (na něm přes 2M lidí) není soběastačný ani ve spotřebě pitné vody, nemuvě o potravinách, energiích a palivech.

Přes Kerčský průliv není možné lodní přepravou Krym zásobovat ani denně (z povětrnostních důvodů) a terminály (na ruské ani krymské straně) nejsou schopné ani teoreticky přeložit dostatečnou potřebnou kapacitu... :-)

Kdo jsou Krymští separatisté? Hlad a Bída je jejich jméno. Pokud Rusko svoji válku nevyhraje...

Ergo: Separatismus postavený přímo aktuálně v přímém přenosu na Válce mezi státy, suverénním deklarativně NEUTRÁLNÍM (podle Smlouvy o Denuklearizaci Ukrajiny), Ukrajinou a ...

...RUSKEM...

P.P.P.S. Co za stát to dnes "neútočí" na Neutrální stát pane Miloši Zemane, prezidente ČR...?