MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Roman Skácel
Hodonín

#19223 Pravda o lži

2014-11-28 15:59

#19169: -  

Není to ztráta času, jsem rád, že mě Zemanovi vstoupenci vidí jako dobře placeného profíka, nějakým tím stranickým sekretariátem, majícího za sebou spoustu dalších spolupracovníků, možná i celý tým politologů. :-)

Dokud mě berou jako součát nějaké "velké škodlivé organizace", která přiletěla asi z vesmíru, nebo aspoň USA, škodit jejich Modle, na kterou poněkud nic nezabírá a kterou není možné z ničeho usvědčit a nijak přesvědčit o svých kydech. Ani mi nedokážou rozmluvit objektivní Pravdu a ještě zde můžu být "beztrestně" pod svým skutečným jménem, mohu být vlastně rád.

Tomu všemu, co sem píší, oni totiž i věří, tím vším mají zapatlaný rozum, jeden na druhého jsou napojeni v nějaké divné ideologické síti, dobrovelně v ní lapeni a nesvobodní.

Tohle zde musím ukázat co nejvíce lidem, včetně Zemanových vstoupenců, protože jinak by ani netušili, že to může být jinak, třeba jak to vidí na vlastní oči a slyší na vlastní uši.

Jsem úplně obyčejný svobodný člověk, schopný přesně definovat míru svojí svobody v demokratické zemi. Jen takový člověk může rozbíjet na padrť stihomam svých spoluobčanů, kterých je v této zemi nemálo milionů...,

...podle čehož pak politika a v návaznosti na ní i ekonomika naší země vypadá...

P.S. Musí Vám být jasné, že už zde dávno nezkoumám Pravdu o Zemanovi, toto téma už bylo dávno vyčerpáno, realita mi dává denně zapravdu, spíš se snažím dokonale pochopit, proč je naše země v tak ohromném morálně politickém svrabu, nejlépe z první ruky od lidí, kteří sem přizpívají. Nemálo z nich je dokonale iracionálních už na první pohled.

P.P.S. Demokracie je společenský systém, který předpokládá, že občané konkrétního státu, jehož jsou součástí, budou reflektovat realitu a reagovat na ni v podobě názoru na další posun společenského života, nějakým daným směrem, nejlépe k ještě vyšší prosperitě a míře demokracie, tedy i svobody a prosperity jednotlivců a prohloubení jejich práv.

Co ale dělat se skutečností, která se nejen zde ukazuje nadmíru přehledně, že lidé dnes nejsou schopni reflektovat realitu jinak, než dokonale ideologicky zkresleně, tedy rovnou politickým (náboženským, nebo dokonce i ...fóbním) pohledem na úplně vše? Prostě i ta tráva už není zelená, zato má všechny odstíny duhy, kromě zelené, ...náš vlastní prezident neumí vidět ani ruské vojáky, zbraně a munici na Ukrajině, když je to jinak jediný logický důvod, proč tam ještě vůbec nějaká válka je.

Nezlobte se, ale tohle je jednoduše naprosto iracionální, měl by být v blázinci a ne na postu nejvyššího ústavního činitele České republiky. 

A o tom to je, lžeme si zde sami sobě navzájem a demokracie u nás už se PRÁVĚ PROTO stala dokonale postradatelnou pro spoustu občanů této země. Podle mě lež i sebeklam už dosoupily takové míry, že je prostě snadno zaměnitelná jakákoli lež za pravdu samotnou. Unifikovaně, automaticky, jako za totality, jako když nám bolševík lhal a my to věděli, že lže. Pak i demokracie už přeci není potřebná, proč si lhát, že prezident mluví Pravdu, proč pravdivě říkat, že lže? Rozumíte??? A to je jen logika...

Politici jsou naším odrazem, už i jednají, jako my a mluví stejně vulgárně, jako my, proč by nelhali, když i my lžeme, dokonce sami sobě tak tvrdohlavě, že ani naše vlastní oči, ani uši už nás nemohou přesvědčit...

Proč? Tohle potřebuji vědět naprosto přesně a objektivně, je to pro mě moc důležité. Závěry si nechám pro sebe, slibuji.

Ostatní by to stejně nezajímalo. :-)

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#19246 Re: Pravda o lži

2014-11-28 16:13:03

#19223: Roman Skácel - Pravda o lži 

Kdysi dávno jsem někde četla, že demokracie je špatný systém, ale je nejlepší z toho co známe a můžeme mít. Tehdy jsem tomu nerozuměla, teď už skoro ano.

Taky jsem kdysi viděla analýzu rozsáhlého průzkumu mezi lidmi, kterými vlastnostmi (vzájemně nezávislými) se dá charaktrizovat člověk. Našli jich 5, pokrývaly základní důležité atributy. Těmi lidi hodnotí všechny celebrity (herce, vědce, ...) i ostatní lidi.

Jen při hodnocení politiků se bohužel lidi omezují na základní vlastnost, a to "jak dovedou lidi ukecat".

Politici to vědí, dostávají školení, jak komunikovat s davem ... a skoro vždycky se jim to daří, zvláště u národů bez dlouhodobých zkušeností.

No a to je ta špatnost na demokracii. Musíme to je ještě dlouho přežít, snad časem i jako národ dospějeme k lepší demokracii.

Zdravím všechny.


Nepřihlášený uživatel

#19264 Re: Pravda o lži

2014-11-28 16:28:48

#19223: Roman Skácel - Pravda o lži 

 ROMAN SKÁCEL PATŘÍ NA HRAD...nebo do blázince,tak nevím