MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#33647

2015-01-20 08:13

Prezidentem republiky může být zvolen občan, který má právo volit a dosáhl věku 40 let. Nikdo nemůže být zvolen více než dvakrát za sebou. Zvolen také nemůže být občan, který byl odsouzen za velezradu nebo za hrubé porušení Ústavy nebo jiné součásti ústavního pořádku.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#33655 Re:

2015-01-20 11:29:50

#33647: -  

 Je tedy opravdu otázka, jak nahlížet na Miloše Zemana? Jeho působení v pozici premiéra je především v kontextu ústavnosti velmi problematické, začalo oposmluvním kupečním, které popřelo soutěž politických stran, neboť se nejednalo o velkou kolalici, ale o skutečně sprosté rozdělení moci aniž by to bylo explicitně řečeno. Vedlo to ke zvniku oposmluvní zlodějské bandy, která byla o mnoho a mnoho let opět oposmluvně omilostněna Klaus-Zemanovou oposmluvní makroamnestií. 

Problém se Zemanem v pozici premiéra je ovšem i v tom, že dlouhodobě poškodil vztahy se spojenci, neboť např. Spojené státy od doby, co byl na min. Gross, který si tam přivedl StBáka Jakubíka, přimo napojeného dle zpravodajských služeb USA na organizovaný mezinárodní zločin, neposkytují zpravodajské informace do ČR. 

Zeman také zdvojnásobil státní dluh za 4 roky, aniž by to mělo reálný přinos na zaměstnanost, růst HDP, či budoucí rozpočty např. v tom, že by byly vyrovnané.  Nepřineslo to nic ani v dalších dvou letech, nezaměstnanost zůstávala stále vysoká a růst HDP byl relativně chabý. Změna přišla až se vstupem ČR do EU, kdy se odbouraly bariéry investic, pohybu pracovních sil, atd. atd. 

Já jsme přesvědčen, že Zeman dlouhodobě poškozoval vztahy s našimi spojenci již v pozici premiéra a tedy již tehdy páchal velezradu.