MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Martin

#33931 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 02:38

#33929: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 A já myslel, že minimální mzda se týká všech pracujících, jak v sektoru státním, tak i soukromém. No jsem to ale hlupák. 

Tak teď nevím, jak to mám chápat....... Asi jsem na tyto složité věci moc blbej.

Já si celou dobu myslel, ze když se zvedne minimální mzda, zvedne se i životní úroveň.

No ještě že tu jste a vyvedl me z omylu

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#33934 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 02:50:01

#33931: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 A jak by se se zvýšením minimální mzdy zvedla životní úroveň? Řekl bych, že jediné co se stane, že ten kdo lidi na minimálíní mzdu zaměstnává si své podníkání v takovém oborou rozmyslí. To je dosti pravděpodobné, neb se mu zvýší riziko a musí mít větší rezervu, pokud bude chtít řádně dostát státu pro případ nezdaru v podnikání. 

Zvášení minimální mzdy má vliv pouze na to, že zaměstnavatelé z cca 5 % zaměsnců celkem budou odvádět vyšší odvody, zaměsnanec bude odvádět vyšší odvody zdravotního a sociálního a vlastní efekt zvýšení bude pro něj osobně minimální. 

Mluvit v takovém případě o zvyšování "životní úrovně" je věc pofidérní, neb na ono zvýšení se musí někde vydělat, tedy někdo musí přijít, podnikateli za práci zaplatit více, aby on mohl více zaplatit těmto zaměstnancům. Tedy celkově se zdá, že někde bude "lépe" jinde tedy musí být nutně huře, neb celkový objem peněz, je stále stejný. 

Přeji těmto příjmovým skupinám "vyšší životní úroveň" byť si nedovedu představit, jak se to díky zvýšení projeví. Neb se bohužel také může projevit velmi podivně, že tu stoupne počet nezaměstnaných v této nejriizikovější skupině a dojde tedy k přesunu do šedé zóny. 

Je to věc velmli podivná, takové zvyšování minimální mzdy, ale nic proti. Jestli si myslíte, že by k takovému kroku pravicová vláda nepřistoupila a považujete to za zásadní, přestože celkově budeme evidentně více zadluženi, když již na tento rok je navržen větší deficit, tak proti gustu......,ale je to vsktuku velmi zvláštní přístup, takové "odpovědný".