MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#33978 Re: Re:

2015-01-21 11:05

#33974: - Re:  

 Ještě k otázce "za koho jsem vyrostl" bohužel logicky v době normalizace, ale ve striktně nebolševické rodině a tedy moje zkušenost je taková, že bylo možné si udržet důstojnost i v bolševickém režimu, přestože to v padesátých letech stálo život či dokonce životy příbuzných, tedy vlastních soudrozenců rodičů a rodičů mých rodičů. 

Přestože se mým rodičům nakonec také podařilo pravovně a tedy i v jístém ohledu i ekonomicky prosadit, udržely si alespoň důstojnost nevztoupit do komunistické partaje, ale chápu, že jsou výjimeční což je záležitost čistě jejich vlastní píle získat  odbornou erudici do jisté míry nepostradatelnou i pro komunistickou pakáž. To jim umožnilo žít celý jejich život důstojně bez členství o odporné zločinecké bandě KSČ. 

Tedy stejně jako zkušenost mnoha jiných, je i má taková, že bylo možné se bolševické partaji vyhnout. To, že rodiče ale nebyli disidenty, jim vcelku nevyčítám, stejně jako jim nevyčítám, že mne od takového kroku velmi zrazovali i s ohledem na jejich dosažené pracovní postavení. Navíc po následcích fatálních za odvahu a to dokonce jen nevstoupit do bolševické partaje, je vcelu pochopitené, že moji rodiče považovali za dostatečné, že členství v komunstické partaji vždy důstojně odmítli a přitom přežili jak pracovně tak fyzicky. Bylo to jejich maximum nejen proto, měli děti již v době okupace ČR v roce 1968, kde se mnohdy zalekli lidé daleko "odvážnější" bez fatální zkušenosti s bolševickým režimem. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#33985 Re: Re: Re:

2015-01-21 11:35:26

#33978: - Re: Re:  

 ACH, ten češtin. To je problém.