PETICE proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"

Quoted post

gorwynt

#158 Re:

2015-09-17 16:56

#157: -  

 Hlavně se neodkazujte na nic, co vytvořila církev nebo jiná sekta. Takové odkazy jsou zavádějící. Opírejte se o vědecky podložené důkazy.

Adopce povoluje Dánsko, Švédsko, Island, Nizozemsko, Španělsko a Velká Británie. Máte pocit, že by se v těchto zemích rozšířilo zneužívání dětí v homosexuálních rodinách? Naopak se podívejte na země, kde děti adoptovat nelze a dokonce v nich není umožněno registrované partnerství. Je na tom lépe Rusko nebo Nizozemsko? Rumunsko nebo Island?

Spokojenost obyvatel, kde je umožněno gayům a lesbám uzavřít sňatek a adoptovat děti, má podle mě obrovskou souvislost s mentalitou tamních lidí a také ekonomickou situací. Island je malá země, ale Rusko má neustále strach, že vymře, a proto Putin zakáže cokoliv homosexuálního. Vyřešila se tím situace v Rusku? Ne. Jak říkám, je to o mentalitě těch lidí.

Někteří můžou říct, že můžu být rád, že nemám děti, že je to přítěž, spousta starostí etc. Ale těm otcům a matkám, kteří děti neplánovali a mají je, taky nikdo neříkal a neodrazoval je, že je s nimi spousta práce. Ti jsou postaveni před hotovou věc. Mají dítě a je to. A je teď na nich, aby se o něj postarali. Ne vždy se jim to daří. Podvodníky, zločince a vyvrhely přece taky vychovala heterosexuální rodina. Takže kde se stala chyba? Pochybuju, že rodiče takového A. Breivika jsou na svého syna pyšní, pokud ještě žijí. Nikdy nikdo neví, co mu z jeho potomka vyroste. Ale gayové a lesby, stejně jako heterosexuálové, se jistě budou snažit o to předat jim to nejlepší.

Už jen to, že existují babyboxy je prostě zarážející. Ale pořád se bude říkat, jak je heterosexuální rodina pro dítě skvělá a dokonalá. Ano, je, já o tom nepochybuju, ale jak která. Stejně tak nelze do jednoho pytle házet gaye a lesby. Dítě si přejí páry, které už mají něco za sebou a žijí spolu dlouho. Nestálost homosexuálních svazků je rovněž hloupý argument. Ani muž a žena, kteří se vezmou, nemůžou vědět, jestli se do pěti let nerozejdou. Neříkám, že jich je hodně, ale rovněž existují i homosexuálové, kteří se o dítě dokážou postarat mnohem lépe. Co na tom, že děti mají otce i matku, když jsou týrané? To není zlo vynáhěné zlem, jak už někdo poznamenal. Homosexuálové žádnou hrozbu nepředstavují a jejich výchova dětí už vůbec ne. Existují mnohem závažnější důvody, proč se bát. Ale gayové nebo lesby to opravdu nejsou.

I mně jde o heterosexuální rodinu, aby ne, když jsem v jedné vyrůstal. Ale není možné ji udržovat za každou cenu a násilím. Pokud bude otec kriminálník nebo matka alkoholička, asi se nějakým zákazem homosexuálních sňatků nic nezmění. Prostě si myslím, že není vhodné posuzovat způsobilost k výchově dětí jen na základě sexuální orientace. Otázky by měly znít úplně jinak než "jste homosexuál nebo heterosexuál?".

Myslíte si, že člověk, sukničkář, sňatkový podvodník, který má každý měsíc jinou partnerku, bude chtít někdy vychovávat dítě? Podle mě ne. Myslíte si, že gay, který má každou chvíli jiného amanta, bude chtít vychovávat dítě? Zase ne. Takoví o dítě prostě nestojí. Každý si je vědom, že dítě potřebuje stabilní prostředí a zázemí, tihle nebudou mít na dítě ani čas, natož se o něj starat. Dítě, pokud je plánované, přivedou na svět lidé, kteří to dítě chtějí vychovávat a oba partneři v sobě mají oporu. Je to stejné u jakéhokoliv páru.

Odpovědi

Jan Kubalcik

#177 Re: Re:

2015-09-17 22:12:09

#158: gorwynt - Re:  

Dobry den.

Exponujete nesporne velmi zajimavou otazku - tedy souvislost vyspelosti dane zeme (at uz onou vyspelosti minime cokoli...) s tim, zda je v teto zemi umozneno homosexualnim parum adoptovat deti. Dovolim si Vam nabidnout dva pohledy:

1. Muzeme se na celou vec podivat i historicky... napr. v Anglii se (priblizne) behem XIX. stoleti zctyrnasobil pocet obyvatel a taktez se 4x zvysilo bohatnstvi na hlavu - celkove se tedy zvysilo anglicke bohatstvi v dane dobe 16x (viz M. Novak: Duch demokratickeho kapitalismu), coz odpovida rocnimu rustu ve vysi vice nez 2.8% - kazdy rok, 100 let... to jde, ne? V Anglii v te dobe nebylo umozneno homosexualnim parum adoptovat deti... jak jen bez teto vymozenosti tohoto rozvoje dosahli? Schvalne se podivejte na cisla hospodarskeho rusku UK od roku 2002 (od toho roku je ve Spojenem kralovstvi umozneno homosexualnim parum adoptovat deti). Hodnota 2.8% je prekonana jen zridka...

2. Pro Vase tvrzeni by to chtelo nejaka data. Vy je ale nemate. Napr. by se take dalo tvrdit, ze ty zeme jsou vyspelejsi (at uz onou vyspelosti minime cokoli...), ktere maji vetsi zastoupeni zen v zakonodarnych sborech (nekteri lide by toho u nas radi dosahli prostrednictvim tzv. kvot). Tuto zalezitost je nahodou podchycena a dovolim si zde tento text nabidnout, aby bylo jasnejsi, co mam na mysli.

S pratelskym pozdravem

Jan Kubalcik