Skvělé Česko pro lidi

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#3

2015-09-19 10:53

Petici podepíši,i když nesouhlasím s okamžitým odvoláním Miloše Zemana.Byl demokraticky zvolen,tak ať dokončí svůj mandát.A pak lze poukázat proč jsme proti jeho kandidatuře.
Dále mám dotaz co je míněno tou stranou "Nevím".Tvrdím,že je dost věrohodných důvodů pro vypracování volebního programu strany třeba nazvané "Jak z toho ven".Ta přímá demokracie referendem (celostátně( je naprostý nesmysl

Odpovědi

Mojmír Macek
Autor této petice

#5 Re: k odvolávání prezidenta

2015-09-19 20:13:18

Dobrý večer,

petice ani iniciativa 7ero nepožaduje okamžité odvolání pana prezidenta Zemana. Snažíme se naopak aktivně hledat skvělého protikandidáta pro příští prezidentské volby. Člověka, který má reálnou šanci být zvolen a získat mnohem silnější mandát než má prezident současný. Přímá volba prezidenta je výborné osvěžené volebních systémů v ČR a osobně si myslím, že velmi dobře nastavuje zrdcadlo nejen voleným zástupcům v parlamentu a senátu. Prezident je odrazem svých voličů.

http://www.sedmero.org/spolu/prezident/

"Hledáme energického skvělého a čestného člověka, který bude lidi spojovat, bude vzorem ctností, bude pracovat ku prospěchu celého Česka a inspirovat lidi ke spolupráci a kultivovat slušnost. Prostě moudrou osobnost s rozumem. Česká republika má na víc a může se stát i díky kvalitnímu prezidentovi skvělým místem pro život nás i budoucích generací a obyvatel Česka. Zamysleme se nad konkrétními osobnostmi a zvolme si do čela státu nejlepšího prezidenta."

Znáte slušného člověka, který má na to, být rozumný prezident České republiky? Jaké by měl mít vlastnosti a které nároky musí 100% splňovat?

 

Mojmír Macek
Autor této petice

#6 Re: "Nevím"

2015-09-19 20:35:58

#3: -  

"Nevím" je velmi povedená recesistická akce a nevíme, zdali to prostě vezmou vážně a založí novou stranu "Nevím". V Česku národu Švejků a Cimrmanů by podobná strana mohla získat významnou podporu a to několikrát větší, než má aktuálně v průzkumech :-) My víme, že lze vybudovat novou politickou stranu zdola a to díky rozumným lidem, co žijí v Česku.

Iniciativa 7ero ctí zastupitelskou parlamentní demokracii a zatím nikdo z nás nevymyslel nic lepšího. Totální přímá demokracie, aplikovaná beze zbytku a do důsleku, skrývá více rizik než přínosů. Prvky přímé demokracie například pro volbu prezidenta jsou velmi osvěžující pro celý politický systém země :-)

Cílem Sedmero.org je podpořit vybudování silné politické strany se širokou členskou základnou a vrátit lidem důvěru v politiku a potřebu svobody jak v oblasti myšlení, tak svobodu ekonomickou.
http://www.sedmero.org/2015/09/07/rozumni-lide-pro-skvele-cesko/