PETICE proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#204

2015-09-20 19:08

3. ČÁST

Pokud rodiny prožívají krizi, tak se má tato krize vyřešit tím, že schválíme homosexuální manželství? To je podobné, jako vylití vaničky i s dítětem. Monogamní heterosexuální rodiny jsou společenským ideálem, který je třeba ctít a chránit, jako například ohrožený druh v přírodě, a ne jej navíc pošpinit a pošlapat. Je třeba jej podporovat všemi možnými způsoby a prostředky, aby byl schopen optimálně zakořenit do společenského systému a mohl zdravě růst. Rozhodně není řešení tento model zavrhnout jako "přežitý" a hledat jakousi náhradní alternativu, která v konečném důsledku přinese ještě větší krize, než kterými prochází dnešní heterosexuální rodiny.
Pokud chceme vyřešit krizi dnešní společnosti a především rodin, tak vytvářejme takové podmínky, aby se mohly tyto rodiny zdravě vyvíjet a znovu obnovit. Je třeba jim skrze média a sdělovací prostředky předkládat opravdové hodnoty a vzory, a ne skutečnosti, na kterých se dá dobře vydělat, ale pro společnost jsou spíše jako zhoubná rakovina.
Uvedu konkrétní příklad - extrémní šíření pornografie vede k rozpadajícímu se žebříčku skutečných hodnot a pocitu, že vztah není třeba stavět na postoji zodpovědnosti. To je jedna z klíčových skutečností, která přispívá k šířícímu se rozpadu hodnot a společenských vztahů. Média tento trend ještě spíše podporují, než aby poukazovaly na jeho nebezpečí a naopak vyzdvihovaly hodnoty, které budou vzájemné vztahy spíše posilovat než rozbíjet.
Viz přednáška Matyáše Zrna: http://www.gloria.tv/media/CQLURx68PVU Zde začněme řešit krizi a ne tím, že společnost uvrhneme do ještě většího úpadku uzákoněním něčeho, co tuto společnost poznamená mnohem více, než tomu bylo doposud.

S pozdravem REDAKCE PETICE

Odpovědi

gorwynt
Nepřihlášený uživatel

#206 Re:

2015-09-20 21:04:04

#204: -  

 Vskutku obsáhlá reakce, milá redakce.

Ovšem už jsem někde výslovně napsal, že o texty náboženských fanatiků nestojím, tedy žádné odkazy na nějaké stránky Gloria a podobně.

Pokud si myslíte, že by nějaká lesba nebo gay chtěli zničit tradiční rodinu, pak jste na hlubokém omylu. To, že chcete zachránit zbytky rodin a tvořit další, je každému jasné, včetně mě, protože sám z té tradiční rodiny pocházím. Nemám absolutně žádný důvod ji rozvracet, poškozovat a likvidovat a už vůbec jej nepovažuji za přežitek. Ale Vašeho výsledného stavu nedosáhnete žádným zákazem. Tohle se Vám prostě nepodaří. Jak píšete na konci, začněte řešit krizi. Ale podporou, nikoliv zákazem.

Otázka Prague Pride, je zcela mimo. To bych pak mohl vytáhnout třeba to, co otcové rodin vyvádějí na sportovních stadionech a jak se někteří účastní demoličních procházek městem. Ledaže tím chcete naznačit, že sňatky a adopce homosexuálů jsou to nejhorší na světě, horší než války nebo státní převrat.

Důvody existence této petice jsou iracionální a ničím nepodložené. Pokud si troufáte tvrdit, že výzkumy ve prospěch homosexuálů jsou zmanipulované, mohu to samé říci i o zdrojích v jejich neprospěch. Stejně jako se najdou lidé, kteří by raději vyrůstali v homosexuální rodině, najdou se i tací, kteří by tam vyrůstat nechtěli.

Zkrátka a dobře si nemáme co vyčítat.