PETICE proti zákonu "ADOPCE DĚTÍ PRO HOMOSEXUÁLY"

Quoted post

gorwynt

#378 Re: Re: Re:

2015-10-07 20:30

#374: Jan Kubalcik - Re: Re:  

 Dobře, pak v zahraničí, kde jsou homosexuální manželství povolena společně s adopcemi, najdete dost argumentů pro. A stejné argumenty jsem několikrát napsal i já a najdete i v odborné literatuře.

Závidím Irům jejich zdravou mentalitu. Češi na to prostě nejsou připravení, jsme dokonce i za Slovinskem, budou mít pořád nějaké předsudky a budou se pořád opírat o statistiku. Přitom zrovna průměr je dost ošemetná veličina, která je náchylná na extrémy. Na lesby se rád koukne skoro každý, ale zdaleka v nejhorší situaci je gay, který už jen svou existencí otravuje ostatním život (je to znát i na této diskuzi, a zvlášť autorem petice smazané příspěvky). Nedokážu pochopit, že se o nějakých lidech vyjadřují tak ošklivým způsobem. Svoboda slova je jedna věc, ale pokud třeba učiteli řeknu, že je to blb, je samozřejmé, že si za to ponesu nějaké následky. Nevím proč, ale okamžitě si pouze u gayů představí jejich pohlavní styk. U žádných jiných lidí si jejich intimní chvíle nepředstavují, ale jakmile se o někom dozvědí jejich orientaci, okamžitě začnou mít bujnou fantazii.

Společnost by nepřijala ani to námi vychovávané dítě, to už lépe přijme a navíc polituje dítě z nějaké rozvrácené rodiny.

Přál bych si, aby i Češi procitli stejně jako lidé v zemích, kde toto povoleno je. Uvažuju o tom, že se přestěhuju do zahraničí jen kvůli tomu. Teď jde o to, jestli budou Češi smutní z toho, že se jim ze země stěhují lidé, nebo budou rádi za to, že se zbavili jednoho gay páru.

Počet podepsaných lidí bohužel stoupá, ale oběti jsou úplně nevinní lidé. Nikoho nenapadne založit petici proti šikaně, týrání, domácímu násilí, zneužívání v rodinách, prostě podpořili to, aby se děti v dnešních rodinách měly dobře a nehrozilo jim žádné nebezpečí.

Víc Vám nemám co říct, jen bych se opakoval. A přiznám se, že mi docházejí síly v nějaké diskuzi pokračovat. Nějakou dobu to ustojím, ale tohle už je příliš urážek a nadávek na jednom místě, kde si zakomplexovaní lidé přišli vybít svůj vztek na lidech, o kterých absolutně nic neví (s odkazem na hanlivé a smazané příspěvky). Použiju ono známé "než mě budeš pomlouvat, nejdříve se projdi v mých botách, pak mě suď" (argumentaci průvodem vynechte, pokud budete reagovat).

Pokud ta petice projde, věřte tomu, že hodně slušných lidí učiní nešťastnými a nepomůže ani vám ani dětem.

 

Odpovědi

Jan Kubalcik

#381 Re: Re: Re: Re:

2015-10-08 13:07:36

#378: gorwynt - Re: Re: Re:  

Nezlobte se, ale žádné takové argumenty "pro" nevidím ani v zahraničí. Naopak vidím řadu homosexuálů, kteří (možná poté, co kolem sebe ve světě vidí porůznu realitu, na kterou narážíte...) celou věc vidí zcela jinak, než Vy (viz napr. zdezde, nebo - což bylo obzvlášť zajímavé - názor na tuto otázku vyjádřený návrháři Dolce a Gabbana /nevím jak bych to správně vyskloňoval :-)/ a následná "tolerantní" reakce Eltona Johna...).

Já doufám, že statistiku nezavrhneme. Jistě to není jediný nástroj. Já, aby bylo jasno, netrvám na tom, že jen a pouze statistika má být brána v potaz... ale trvám na tom, že má být v potaz TAKÉ, že nemá a nesmí být zcela ignorována. O průměru tady mluvím samozřejme kvůli jednoduchosti, nicméně pro základní představu to úplně stačí. Nikdo samozřejmě nikomu nebrání, aby počítal i směrodatnou odchylku, medián, etc. dle libosti... Ale je ještě jedna důležitá věc. To, co říkáte, platí zejména tehdy, když z nějakého náhodně vybraného vzorku odhadujete chování celé populace... Vzorek, který bude mít náhodně větší zastoupení odlehlých pozorování, než je jejich výskyt v celé populaci, bude mít pak daným směrem posunutý průměr a dojte tak k chybě odhadu... Jenže my máme k disposici rovnou tu celou populaci (když počítáme ty rozpady registrovaných partnerství). To, co namítáte, se zde nemůže projevit - vyjde to, co má vyjít... prostě ze všech uzavřených registrovaných partnerství od roku 2006 se jich do roku 2014 rozpadlo tolik a tolik... Ano, dopustil jsem se odhadu pro chybejici Prahu... linearniho odhadu... tam muze byt zakopany pes... ale bez dalsich informaci nevidim zadny zvlastni duvod, proc by registrovana partnerstvi uzavrena v Praze měla být signifikantně stabilnější, než ta, která byla uzavřena v jiných místech země. Vy ano?

Dále mě dost zarazilo Vaše "Nevím proč, ale okamžitě si pouze u gayů představí jejich pohlavní styk.". No nemůžu samozřejmě mluvit za jiné, ale skoro bych se vsadil, že si ani všichni ostatní heterosexuálové homoxesuální pohlavní styk nepředstavují... Ostatně vůbec nechápu, čím takovéto poznámky přispívají do této diskuse. Obávám se, že tím pouze neprávem, za pomoci jakýchsi domněle psychologizujících nástrojů, očerňujete oponenty. Předpokládám, že jste ochoten připustit, že Váš oponent nesouhlasí s Vámi prosazovanými návrhy, aniž by Vás přitom nenáviděl, nebo se pokoušel Vás nějak ponižovat, nebo Vám přisuzoval nečestné motivy... atd. atp.

Píšete, že oběti jsou nevinní lidé. Nezlobte se, ale já tady nevidím vůbec žádné oběti. Oběť je někdo, komu je činěno bezpráví. Vám ale žádné bezpráví činěno není. Vracíme se zpět: nikdo nemá právo na jiného člověka. Čili tím, že nevychovává dítě (biologicky vlastní či adoptované), není nikdo krácen na nějakých domnělých právech.

Proti týrání dětí není třeba psát petice. Proti týrání dětí máme zákon. Kdyby takový zákon neexistoval, pak by bylo na místě samozřejmě takové petice sepisovat a podepisovat - aby příslušný zákon vzniknul...

Závěrem, na hulváty, projevující se tady nebo jinde, se můžete vykašlat, takoví lidé jsou v každé společnosti, v každé době (a z Vašich slov chápu, že redakce petice přislušné hanlivé příspěvky likviduje, za což jí tímto děkuji...). Buďte dobré mysli! A, když dovolíte, zkuste si prosím uvědomit, že Vaše hodnota coby člověka není nijak snižována tím, že nevychováváte dítě. Bůh Vás miluje stejně, bez ohledu na tuto okolnost.

S přátelským pozdravem

Jan Kubalčík