MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#62039

2015-10-21 21:50

Informační válka jejímž hlavním principem je rusofobie. Po 70 letech Slované zapomněli, že je před genocidou zachránila Rudá armáda

 

 

V souvislosti s pučem v Kyjevě, vyvolaným Spojenými státy a jejich lokaji v NATO, po kterém následovalo připojení Krymu, jehož obyvatelstvo se v celonárodním referendu vyslovilo ke sjednocení s Ruskem, a po první porážce v preventivní imperialistické válce proti Rusku, vedené pod krytím potlačení ruského obyvatelstva v Donbasu ukrajinskou armádou, rozpoutal světový a evropský imperialismus informační válku, jejímž hlavním principem je rusofobie. 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#62051 Re: Rusko bylo velmi dlouho vnímáno jako rovnocenný partner

2015-10-22 06:41:35

#62039: -  

 ....objednávalo si nejen špičkové technologie a to mnohdy i zbrojní na západě, ale dokonce mělo připraveno k odběru celý sofistikovaný zbraňový systém ve Francii.  Tedy o rusofobii se nedá mluvit ani náhodou. 

Vztah Ruska a Ukrajiny byl jednoznačně vymezen již  na počátku devadesátých let trojstrannou dohodou, kde se nejen Rusko zavázalo k neměnnosti hranic Ukrajiny a vzhledem k tomu, že se Rusko prohlásilo nástupnickým státem CCCP, má hranice Ukrajiny naprosto přesně ve svém právním řádu a to včetně Krymu. 

A-49-66-S-1994-91_Russia-Ukraine-US 14 Jan 94 trilateral stmt.pdf 

"Celonárodní referendum" v případě Krymu je samozřejmě nesmysl o krymském národu se dá mluvit velmi obtížně, nejen po genicidách, které na Ukrajině uspořádal Stalin. 

I pojem "referendum" s tím co bylo Rusy uspořádáno na Krymu je obtížné spojit, neboť obě otázky "referenda" vedly na totéž, okupaci Krymu ruskou armádou. 

Věcně Krym považovat za Ruský je čirý nesmysl, neboť bez dodávek vody, plynu a elektřiny z "pevninské" části Ukrajiny by se Krym vylidnil běhe jednotek měsíců. Rusko pravděpodobně v nejbližších padesáti letech nebude schopnost postavit most mezi Ukrajinou a Krymem a to nejen z důvodů finančních ale i technologických. Krym už také nemá strategický význam, důvodem okupace tedy bylo spíše vytvořit neklid v Evropě než nějaká skutečná starategie Ruska a to je věc velmi vážná.