MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#67241 Re: Re: Re: Re: Re: Je jednoznačné, že je to naprostý tendenční blábol....

2015-12-05 10:57

#67227: - Re: Re: Re: Re: Je jednoznačné, že je to naprostý tendenční blábol.... 

 Když tehdy mnozí lidé nadávali, že Havel propustil vrahy, sám jsem se ho právě kvůli tomu bodu zastával. Říkal jsem jim, že se amnestie na vrahy nevztahuje, také na terorizmus a nebezpečnou recidívu. Jenže někteří lidé, co tehdy pracovali v bezpečnostních složkách mne oponovali, že některé jednotlivce Havel omilostňoval zvlášť na jejich žádost o milost. Ty žádosti kdysi často vězni posílali i třeba Husákovi, zkoušelo to mnoho z nich. A právě mnohým těmto žádostem lidí se závažnou trestnou činností měl Havel vyhovět. Právní text plošné amnestie Václav Havel přirozeně sám nevytvářel ani nejspíš nenavrhoval. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#67247 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je jednoznačné, že je to naprostý tendenční blábol....

2015-12-05 12:09:32

#67241: - Re: Re: Re: Re: Re: Je jednoznačné, že je to naprostý tendenční blábol.... 

 To jsou naprosté hovadiny. Řekl bych, že v naprostém klidu dohledáte přehled všech jím omilostněných osob a to v knihovně Václava Havla i se zdůvodněními, jist si s tím nejsem. 

Že by explicitně chtěl omilostnit vraha, to považuji za naprosto absurdní a neboť to nijak nekoreluje s životem Václava Havla a s tím, jakou odpovědnost k úřadu cítil. 

Teoreticky by mohlo být, že by ho někdo mohl podvést, ale i to považuji za velmi nepravděpodobné.

Právní text amnestie ale rozhodně velmi pečlivě četl a je naprosto jasné, že nikdo za závažnou trestnou činnost amnestován nebyl při žádné Havlově amnestii, na rozdíl od té Klausovy.

Navíc první amnestie měla obrovský smysl, neboť potenciálnimi vězni jsem byli před revolucí všichni, režim vedl válku s obyvateleli a komunistický právní "řád" znal trestné činy, které dnes logicky trestné nejsou a tam bylo potřeba tedy věci srovnat, tedy propustit ty, kdo za takovou trestnou činnost, které se novou ústavou i rychlými úpravami bezprostředně po revoluci už kooptovaným parlamentem byl ve vězení. Na ty primárně směrovala první amnestie a ti také byli propuštěni.