MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#70101 Re: Důležitý!!!

2016-01-03 22:55

#70098: Z archívu CIA!! - Důležitý!!! 

 Ruská propaganda se naží zpochybně vše a všechno. Je to cíl ruské propagdy, neboť jednu část lidí takové zpochybění zechutí od účasti na správě veřejného prostoru, další část bude ochotna uvěřit naprosto jakémukoliv blábolu, viz čtenáři výkladní skříně ruské propagandy parlametních listů, kdy finální cíl je zpochybnit demokracii jako systém správy veřejného prostoru a nabídnout nejpreve "mírnou" formu totality, jako možnost. 

Podstata je, že vzdělání máme od toho, abychom oddělovali pravděpodobné od nepravděpodobného, mravné od nemravného, kulturní od nekulturního a ideálně pravdu od lži. Totalitní školství logicky velmi pokřivovalo výše uvedené oddělování, neboť např. komunistická mravnost měla velmi málo společné se skutečnou mravností, stejně jako komunistická kultura nemá nic společného s kulturou obecně, přesto se snad mnozí občané dovzdělali, či aliespoň získali znalosti, neboť nedílnou součástí vzdělání je také soulad kultury a morálky se znalostmi. 

 Spiklenecké teorie o tom, jak kdosi chce řídit svět nejsou v souladu s tím, že svoje životy si řídíme sami, pokud je žijeme v demokracii. Nic nám nebrání kandidovat v místních volbách, krajských, státních. Nic nebrání vstoupit do politické strany a zase z ní vystoupit. To vše, pokud žijeme v demokracii nikoliv v totalitě, kterou jsme mnozí také poznali a je to jistě smutná, ale neocenitelná zkušenost. Dnes ti, kdož totalitu zažili jsou schopni velmi dobře dobře propagandu totality rozpoznat, identifikovat a mnohdy velice snadno popsat lži takové propagandy. 

Váš text patří do skupiny zpochybnění všeho a všech. Stejně jako Zemanův projev o holokaustu, i proto lze považovat Miloše Zemana za ruského trola, jeho projevy jsou uhlazení verzí vašeho textu o Hitlerových dětech a Angele Merkelové. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#70144 Re: Re: Důležitý!!!

2016-01-04 19:29:57

#70101: - Re: Důležitý!!! 

Napsal jste:

Podstata je, že vzdělání máme od toho, abychom oddělovali pravděpodobné od nepravděpodobného, mravné od nemravného, kulturní od nekulturního a ideálně pravdu od lži

Liberálním utilitarismem indoktrinované dokonce i prestižní vzdělávací ústavy na západě jsou prvotním viníkem toho, že pravdu od lži dnes téměř rozeznat nelze. Když se dnes člověk dívá na informovanost mladých lidí o téměř nedávné minulosti a jaké zkreslené bludy lezou o ní z úst dokonce i vysokoškolsky vzdělaných mladých lidí, lze smutně konstatovat, že tito už pravdu od lži skutečně nemají šanci nikdy rozeznat. 

To ovšem není, a logicky nemůže být důsledkem jakékoli ruské snahy dělat na cizím území svoji propagandu. Prostě takový rozvrat by se jí ani při nejlepší snaze nikdy nemohl podařit. Mnoho účelových dezinformací dokážou vyrábět i západní rozvědky a naprosto nejšikovnější mediální manipulátoři z oblasti Anglie a Spojených států. Nakonec Goebels si bral mustr z této oblasti. Hodně se naučil z britské válečné propagandy za 1.světové války.

Běžný politik je dnes většinou naprosto semlet v soukolí nejrůznějších finančních zájmů a pokud se chce u koryta udržet, musí šlapat brázdu. O to, co se děje doopravdy, se většina z nich vlastně nezajímá. Naprosto excelentně to předvádějí poslanci z Top 09 včele z prašivým potkanem Kalouskem.