Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#7388 Zasáhne česká vláda proti internetu? „Svobodný Internet je ale v dnešní digitalizované době

2016-03-02 22:05

Zasáhne česká vláda proti internetu? „Svobodný Internet je ale v dnešní digitalizované době jedním ze stavebních kamenů demokratické společnosti a nesmíme si ho nechat vzít,“ říká v rozhovoru pro Sputnik Ivo Vašíček, místopředseda České pirátské strany.

Nedávno se v Praze uskutečnila demonstrace na podporu svobodného Internetu. Jak proběhla? Opravdu je v Česku Internet v nebezpečí?

Demonstrace se přes nepřízeň počasí zúčastnilo přibližně 600 lidí. Průvod šel od Klárova k ministerstvu vnitra, kde předal politikům naši výzvu Tři kroky k obraně svobodného Internetu. Právě v této výzvě jsme shrnuli, proč je svobodný Internet v Česku v nebezpečí.

VICE-Zátah na svobodu projevu

První hrozbou je návrh Andreje Babiše na změnu loterijního zákona, dle nějž by se blokovali loterijní weby bez licence k provozu byznysu v České republice, a tím pádem by poprvé v historii ČR vzniknul seznam zakázaných webů.

Více: INTERNET NA OBČANSKÝ PRUKAZ ČR VLADA ZASAHUJE PROTI INTERNETU

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#7390 Re: Zasáhne česká vláda proti internetu? „Svobodný Internet je ale v dnešní digitalizované době

2016-03-02 22:20:04

#7388: - Zasáhne česká vláda proti internetu? „Svobodný Internet je ale v dnešní digitalizované době 

 Blokovani loterijnich stranek ze zahranici je v zajmu vsech obcanu, protoze prijmy z hazardu jsou v CR daneny. Pokud nekdo hraje hazard na zahranicnich serverech, dopousti se danoveho podvodu, protoze dane neplati.

Volny internet slouzi k ziskani informaci a vymene nazoru po celem svete. Tuto svobodu nikdo nezakazuje. Je to asi jako kdyz by si nekdo koupil na zahranicnim internetu zbran bez povoleni, tak by to take bylo trestne.

Hlavne ze se ohanite sputnikem. Rusko omezuje svobodu informaci a projevu masivne a to vam nevadi? proc o tom vas sputnik nic nenapise?