CHCEME ZŮSTAT SOUČÁSTÍ DEMOKRATICKÉHO SVĚTA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#102

2016-04-07 10:55

Nutnou podmínkou trvanlivosti demokracie je její funkčnost.  Teď všichni zjistili, že to, co máme, je blbé, a mají pravdu. 

Vypadá to jako otřepané klišé, ale problém skutečně vězí v tom, že celou věc děláme opravdu blbě. Navíc se zcela amatérsky žbleptá o výhodách vlády silné ruky.  

To korunuje debakl. Základní vymožeností demokracie je povinně dočasný mandát. To chrání nebohé občany před řáděním pevné ruky státu bez konce. Jen si to představme. Na každém kroku vás otravuje nějaký dementní fízl,  zbytečno se s ním o čemkoliv vybavovat.  On ví, že představuje Pravdu. Navíc je povinně loajální. Konformní s režimem. Okamžitě by ho vyhodili, kdyby něco. Anebo neotravuje, ale nenápadně udává, což je ještě horší.

Přesto situace není bezvýchodná. Dokonce ani zdaleka. Existuje cosi, čemu se říká moudrost davu, wisdom of crowds. Celkové rozhodnutí sboru může být - a je - přesnější, než řešení kteréhokoliv z jeho členů

  Moudrost davu je nejzákladnější a nejúčinnější zbraní demokracie. A je štítivě systematicky naprosto znehodnocována. Každý z politiků jí povinně opovrhuje. Cintá si pentli slinami o populismu, zmrd. On sám ví nejlépe, co je realita.

 Nikdo si její skutečnou sílu neuvědomuje. Stačí sledovat televizní debaty profláklých tváří na tohle téma. Monitory technického personálu zejí naprostou prázdnotou.

Přesně to reflektuje obsah mysli profesionálních debatérů. Oni si ani neuvědomují, že nemají cokoliv užitečného, co by mohli říct k věci.

Bylo by skvělé, kdybychom zůstali součástí demokratického světa. Ale aby se tak mohlo stát, musíme fungující demokracii nejprve vytvořit. Protože to, co máme teď, není fungující demokracie. Je to jen nějaký kargokultní padělek. Chronický choromyslný, chcípající mrzáček, spáchaný prokazatelně nekompetentními nedouky. 

 Nevěříte? Indicie tohoto stavu mají všichni každý den před očima.  

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#106 Re:

2016-04-11 08:17:17

https://www.youtube.com/watch?v=abFc_YgmVAY#102: -  Dodejme pro úplnost, bonusem fungující demokracie je, že se pohybuje po trajektorii aktuální optimality, nejvíce muziky za stávající finance.   To se jinde neděje.

Vzpomeňme jen, kolik už bylo úřednických vlád. Co úřednická vláda, to de facto ústavní kolaps. Co úřednická vláda, to následek chyby volebního systému.


Nepřihlášený uživatel

#123 Re:

2016-04-19 03:47:55

#102: -  

Dobrá zpráva je, že pozorované optimální výsledky britského volebního systému  předpovídá i matematická teorie.