CHCEME ZŮSTAT SOUČÁSTÍ DEMOKRATICKÉHO SVĚTA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#127 Re: Re: Re: Re:

2016-04-19 09:37

#126: - Re: Re: Re:  

 No, já nevím. Při představě, že před pár lety by to tu při systému "vítěz bere vše" ovládl Vít Bárta a jeho hoši a holky, nyní Babiš a po příštích volbách zase někdo, kdo třeba ještě teď není v politice, za jedno období si pořešil, co potřebuje a pak zase zmizel do propadliště dějit, tak to radši tu konzervativnost. Ta i ta změny umžňuje - viz postupně odepsaná ODS ...

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#128 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-19 10:00:18

#127: - Re: Re: Re: Re:  

 To jsou trucpartaje, volené ze zoufalství.  Všeobecně se většinový volební systém lépe blíží ke správnějším řešením a výsledně dává lépe fungující hospodářství. Setrvale méně utrácí za blbosti a je to prostě vidět. Jsou na to příklady z praxe a z historie.


Nepřihlášený uživatel

#132 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-21 10:54:17

#127: - Re: Re: Re: Re:  

 Ó nikoliv. Vítěz bere jedno křeslo.  Vít Bárta by asi na jedno křeslo  pro sebe dosáhl, ale neznámí vojíni dost těžko. Nicméně - metoda stanovení kursu, kterou Bárta pouzíval, mi přijde progresívní, demokratická a následkem toho výrazně odolná proti omylu. To byl důvod jejich úspěchu. Nalézali správně správná řešení, a na úspěchu u voličů to bylo vidět.  Ale později tuto metodiku - ke své trvalé velké škodě- asi opustili, nebo co. To bych viděl jako příčinu únavy ze  vzájemné spolupráce, a následného odchodu ze scény. Ale jak se příslušné události tehdy skládaly jsem nesledoval.