Petice za celostátní referendum o vystoupení České republiky z EU

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#54 Re: Re: Re: Re: Re: A co takhle vrátit dotace?

2016-06-14 15:35

 

Pokud je stat, nezavisly, soběstačny, rozhoduje si sam o sve budoucnosti a o svych zakonech, ma na ochranu svych hranic svou vlastni bojeschopnou armadu, statni rozpočet vyvaženy, konečne ročni hospodařeni statu v zisku, lide maji praci, svobodu, v ulicich bezpečno, vydĕlkem dostatek peněz aby vytvořili kupni silu a kupovali produkty a služby pak je vše v pořadku a to snad i vy pochopite v EU Česka Republika nema a nikdy nebude mit proto jedine spravne řešeni je vystup z EU.

 

Odpovědi

Daniel Mach

#55 Re: Re: Re: Re: Re: Re: A co takhle vrátit dotace?

2016-06-14 21:08:10

#54: - Re: Re: Re: Re: Re: A co takhle vrátit dotace? 

Já myslím, že vše, co píšete jako příklady toho, co nemáme, tak ve skutečnosti máme s výjimkou vyrovnaného rozpočtu. Jak známo zadlužování státu začalo za vlády Miloše Bumbála Zemana. To bylo ovšem ještě před naším vstupem do EU a rozjelo se v takovém rozsahu, že žádné další české vládě se nepodařilo zadlužování dodnes zastavit. Vystoupením z EU v této chvíli by se situace ještě zhoršila, protože takové vystoupení bude samozřejmě něco stát.

Jinak ačkoli se vám to nezdá, o naší budoucnosti rozhodují naši volení zástupci (a to i ti, co se jako např. Chovanec ministerstva vnitra v Bruselu nedomluví, a tak raději po jednání co nejrychleji odjíždějí domů namísto hledání kuloárových partnerů), bojeschpná armády vzniká díky začlenění do NATO, které nás nutí k povinným výdajům na modernizaci, lidé jsou tak bohatí, jako ještě nikdy nebyli (podívejte se na jejich nákupní tašky v supermarketech) a služby také fungují celkem obstojně. Díky členství v mezinárodních organizacích jako je EU se však mimo jiné dohadují mezinárodní standardy, aby vám německá televize fungovala na českých vlnách, aby se čeští výrobci snadněji prosazovali v cizině, aby naše lokomotivy mohly jezdit na německých nebo rakouských kolejích, a hlavně abychom se dokázali účinně bránit ruské propagandě a ruskému vlivu. Díky organizacím, jako je EU a její předchůdci žijeme v Evropě již přes 70 let v míru (s výjimkou občasných ruských invazí).

Vystoupí-li z EU Velká Británie, ztratí tím EU a my. Vystoupíme-li ale z EU my, pak my budeme tratit, zatímco EU se zbaví jednoho potížisty.