Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#10516 Jaký je rozdíl mezi bývalým komunistickým režimem v Československu a Erdoganovým režimem v Turecku?

2016-07-27 17:50

Jaký je rozdíl mezi bývalým komunistickým režimem v Československu a Erdoganovým režimem v Turecku?

Události posledních dnů po nezdařeném vojenském puči v Turecku se nabízí jisté srovnání. Týká se (nejen) Schwarzenbergova životního kréda, zvané „lidská práva“, potažmo demokracie v jeho lidskoprávním duchu. Ne že by Karel Schwarzenberg byl jediným, který  tvrdě odsuzuje komunistický, totalitní režim v bývalém Československu před výhodami nepříliš (zda vůbec) slavným listopadem 89. Stále je řada těch, kteří i nadále odsuzují předlistopadový režim hlavně tvrdě kritizují nezákonnosti, nedodržování, či porušování lidských práv, svobody slova, svobodné shromažďování a v neposlední řadě to hlavní, totalitu a potlačování demokracie. Objektivně řečeno, ano, bylo či je co kritizovat, odsuzovat, bylo s čím nesouhlasit, děly se věci nezákonné, odsouzení hodné. To byla či už je minulost.

     Na druhé straně je však také třeba ale objektivně říct (čemuž se kritici bývalého režimu vyhýbají jako čert kříži), že byla řada velmi pozitivních a úspěšných počinů, které třeba dnes, ačkoliv v demokratickém režimu, postrádáme (mimochodem: bezproblémové zdravotnictví, školství, armáda, zaměstnanost, sociální jistoty, bytová politika,bezpečnost občanů atd.) Zůstaneme-li u těch základních postulátů, které byly, jsou a jistě i budou předmětem kritiky odpůrců komunistického režimu, tedy nedodržování lidských práv a svobod, není od věci si také připomenout, že to byly právě tyto postuláty, které vedly k listopadu 1989.

Turecko : demonstrace proti Erdogana v Ankaře brutálně rozehnala

 Na demonstraci v Ankaře , bude Erdogan na viny za bombardování v úterý v Istanbulu bylo uděleno devět demonstrantů bylo surově zatkli ve středu. Malá skupina , složená ze členů lidové revoluční osvobozenecké strany -Front , demonstroval před kanceláří OSN v Ankaře a zavolal Erdogan rezignaci . Skupina se pokojně se chovají a ukazuje pouze několik minut , jak již přišel Than policie a zatkla .

VICE-Turecko : demonstrace proti Erdogana v Ankaře brutálně rozehnala

VICE-Jaký je rozdíl mezi bývalým komunistickým režimem v Československu a Erdoganovým režimem v Turecku?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#10587 Re: Jaký je rozdíl mezi bývalým komunistickým režimem v Československu a Erdoganovým režimem v Turec

2016-08-01 13:33:56

#10516: - Jaký je rozdíl mezi bývalým komunistickým režimem v Československu a Erdoganovým režimem v Turecku? 

 To naši zaslepení sluníčkářští tupohlavové nevidí. Pro ně je prostě islám vždy ten hodný a my ti špatní, i kyby Erdogan na čertovi jezdil.