MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#93207

2016-09-25 07:31

 


EET - Vietnamci a voliči TOP09 konečně začnou platit daně!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#93209 Re:

2016-09-25 07:35:56

#93207: -  

 Daně se platí jen z těch obchodů, ke kterým existuje doklad. Platí to vždy a EET na tom vůbec nic nemění, v tom je celá nesmyslnost tohoto systému. 

Zvýšení výběru DPH ani zvýšení výběru daní z příjmu to tedy nepřinese. Co to ale 100 % prinese, je zvýšený odpis "dodatečně" zkažených potravin v restaracích a to přímo v masovém měřítku :-). 

Co EET skutečně poskytne je, cenovou mapu soudruhovi Babišovi, případně libovolnému dalšímu ministrovi financí, který pak logicky s touto znalostí bude, v lepším případě, po skončení mandátu "obchodovat". 

P.S. 

Mimochodem není vůbec žádný problém stálým zákazníkům v restaraci (protože je znám) nejsou to "kontroloři" vydávat účtenku jako z EET (nerozeznatelnou, vytisknout jde skutečně vše :-)) a těm co vidím v restauraci poprvé, prostě vydat z EET.  Nic složítého, nic tomu nebrání, prakticky se to nedá odhlalit a i kdyby se tak stalo, co se "firmě před krachem" vlastně může stát, když jí má restauratér napsanou na "bílého koně". :-). 

Babiš, tedy soudruh Bureš spíše zešílel, když se nechal k takové věci přesvědčit. Zatím žádný jeho systém, jak vyplývá z dat MF nepřinesl žádné zvýšení výběru daní a to skutečně žádného, neboť růst HDP jasně koreluje s "vyšším" výběrem daní, tedy na systémovou část tam není opravdu ani desetina procenta zvýšení. 

Dokonce bych řekl, že se v systémech po zadání číselného kódu, objeví tlačítko "štamgast", tedy celý účet pojede, až do poslední fáze v jednom systému, jen na konci se jeden "stornuje" přes tlačítko "štamgast" přestože vyjede z tiskárny, jiný ovšem vyjede z tiskárny a bude odeslán do systému, přes standardní tlačítko "vytiskni účtenku" :-). 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#93217 Re:

2016-09-25 09:47:56

#93207: -  

 +1